Задоволителни са мерките, които взема държавата, но те не са достатъчни. Това стана ясно от брифинг на директора на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

Термокамери работят на летищата. Такива ще бъдат сложени и на сухоземните граници. Хората, които са били в райони със зараза на коронавируса, трябва да се подложат, по думите му на доброволно отшелничество и да не бързат да се срещат със свои близки.

Ако проявят симптоми на заразата, да потърсят личния си лекар. Всеки ден ще има брифинг във ВМА от 8.00 часа за ситуацията. Ежедневно се следят около 5000 пътници по летищата ни, кацащи от Италия. Също толкова се следят и по сухоземна граница.

Изпращат лекари по границата срещу навлизането на коронавирус

Изпращат лекари по границата срещу навлизането на коронавирус

Сформират щаб за мерки по граничните пунктове

Четирима пациенти са минали през ВМА със съмнение за коронавируса и пробите им са били отрицателни, стана ясно още от думите на ген. Мутафчийски. Иначе са осигурени предпазни маски и костюми.

Той отново посочи, че няма смисъл да се изследват хора, които не проявяват симптоматика. В целия свят има недостиг на маски. България в момента разчита на собствените си резерви. Още преди три седмици са поръчани термокамерите за сухоземните ни граници. Веднага като пристигнат, те ще бъдат монтирани, стана ясно от думите на Мутафчийски. Вземали се сериозни мерки, за да се предпази светът от заразата.

Ще се наложи отмяна на празнични събития на закрито, защото така било по-опасно. На открито не било толкова страшно. Мачът на Лудогорец и миланския Интер ще е без публика.

Контрол за коронавирус и на сухоземната граница, препоръчва Кунчев

Контрол за коронавирус и на сухоземната граница, препоръчва Кунчев

37 са полетите седмично от Италия

Припомняме, че по-рано днес премиерът Бойко Борисов свика Съвета по сигурността заради коронавирус.