Бившият директор на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов прогнозира, че след изборите на 9 юни, ще има правителство, създадено от тройна коалиция. Според него ГЕРБ, ДПС и ИТН ще управляват съвместно. Той не изключва към коалицията да се присъедини и по-малко партия, ако успее да влезе в следващия парламент.

Пред БНР Константинов заяви, че не очаква изненади нито на изборите за Народно събрание, нито на вота за Европейски парламент. Според него предизборната кампания е била странна, защото никой не е говорил за важните неща. По думите му кампанията е била сведено до взаимни нападки.

Той смята, че изборите ще се решат от твърдите ядра на политическите сили. Константинов не очаква избирателната активност да е по-висока в сравнение с предходните избори. Според него ще гласуват около 2,5-2,7 млн. избиратели. За България е важно да формира стабилно правителство поне за срок от една година, допълни той.

В момента има засилване на националистическите партии. Националистически не значи непременно нещо лошо. Чакат ни интересни събития, изтъкна той.

По думите му трябва да се извършват директни допитвания до българския народ по международните теми, като войната в Украйна. Темата за войната и мира трябва да е основната на тези избори. Важната тема за България вече е външната, каза още Михаил Константинов.

Михаил Константинов вижда нова коалиция след изборите

Михаил Константинов вижда нова коалиция след изборите

ПП-ДБ сами се изтикали от една възможна власт