"Считам, че този път шансовете за сформиране на правителство са големи. Определено гледам позитивно на това. Това заяви новият председател на Народното събрание Никола Минчев от партия "Продължаваме промяната" за "Нова".

"Не съм участвал в разговори с другите политически формации нито за конкретни имена, нито за принципна ротация на председателя или за каквото и да е друго, свързано с начин на заемане на председателския пост. Въпросът за ротация не е стоял пред мен", категоричен бе той.

"Нашата цел е да накараме всички седем формации да бъдат отворени за конструктивен диалог, а не за скандали, така че продуктът, който законодателната власт вади, да бъде от полза на обществото", каза още Минчев.

Председателите няма да се ротират, потвърди поста си Никола Минчев

Председателите няма да се ротират, потвърди поста си Никола Минчев

Все още не е ясно ще има ли промени в парламентарните комисии

Припомняме, че Минчев е най-младият председател на парламента - на 34 години е.

Недопустимо е парламентът да бъде придатък на изпълнителната власт и да се гласуват формално вече взети решения. Ще бъдем истинска парламентарна република. Това заяви той вчера в интервю.

Според Минчев не е нужна кардинална промяна в правилника на Народното събрание, но е възможно да има известни корекции, смята новият председател на народното събрание.

Никола Минчев от ПП бе избран за председател на Народното събрание

Никола Минчев от ПП бе избран за председател на Народното събрание

С единно и плътно гласуване на 158 депутати

Той е срещу политическото номадство в парламента, преминаването на депутати от една парламентарна група в друга, и ограничението това да се прави вероятно ще остане в правилника.

Сред приоритетите на парламента ще е закриване на специализираните съд и прокуратура.