"НДСВ имаше както сполучливи, така и несполучливи кадрови решения. Като пример за несполучливи мога да дам Пеевски, Борисов. Но имаше и много сполучливи решения НДСВ - Николай Василев е от сполучливите кадрови решения". Така адвокат Минчо Спасов коментира пред БНР номинацията на Николай Василев за премиер в евентуален кабинет, предложен от партия "Има такъв народ" при обявени резултати от 98.92% от преброените протоколи.

Спасов бе зам.-председател на Парламентарната група на НДСВ и председател на вътрешната комисия в 40-ото народно събрание по време на управлението на Тройната коалиция.

НДСВ отдавна е в небитието и всички са били изненадани от това предложение на Слави Трифонов за премиер в евентуално бъдещо правителство на ИТН.

Манолова убедена, че ИТН ще е първа политическа сила

Манолова убедена, че ИТН ще е първа политическа сила

Хората искат нормалност, стабилност, правителство, каза тя.

"Аз съм впечатлен. Слави Трифонов изпълнява обещанието си да даде нещо различно на хората", изтъкна Минчо Спасов относно проектокабинета на "Има такъв народ".

По думите на Спасов номинираните за новия кабинет Николай Василев, Любомир Дацов и Ради Найденов имат необичаен политически профил, малко лоши неща могат да се кажат за тях.

Припомняме, Василев бе предложен за премиер, Дацов за министър на икономиката, а Найденов - за вицепремиер и външен министър.

Доц. Наталия Киселова: Целта на Трифонов е да доминира в политическите преговори

Доц. Наталия Киселова: Целта на Трифонов е да доминира в политическите преговори

Бъдещото народно събрание трябва първо да определи дата за президентския вот

Николай Василев е разумен човек, "свети му под шапката", може да отстоява позициите си и Слави Трифонов си слага малко "таралеж в гащите" с нещо, защото Николай Василев има позиции по въпросите, от които разбира и храбро ги защитава, коментира Минчо Спасов.

Той прогнозира, че на шоумена и лидер на ИТН Слави Трифонов "няма да му е много лесно с такъв министър-председател".

Минчо Спасов смята, че партиите на промяната са изправени от Слави Трифонов на тест - дали са готови да променят стереотипите, по които досега се решаваха подобни правителствени уравнения.

Пламен Киров иска да знае колко струва един глас в чужбина

Пламен Киров иска да знае колко струва един глас в чужбина

Технологията на машинния вот не предполагала да бъдат констатирани нарушения