Министрите в оставка в правителството на акад. Николай Денков бяха категорични, че няма да са част от служебния кабинет на Димитър Главчев. Пред медиите в Министерски съвет се отзоваха регионалният министър в оставка Андрей Цеков, военният министър в оставка Тодор Тагарев, спортният министър в оставка Димитър Илиев, правосъдният министър в оставка Атанас Славов, земеделският министър в оставка Кирил Вътев, икономическият министър в оставка Богдан Богданов и екоминистърът Юлиан Попов, който обаче не отговори изобщо на журналистическите въпроси

Първо Андрей Цеков заяви, че няма да е част от служебния кабинет на Димитър Главчев, тъй като е част от "Продължаваме промяната". Цеков обаче ще се върне като депутат в Народното събрание.

Тодор Тагарев бе повече от категоричен, че няма да участва в служебния кабинет на Главчев. Новият военен министър трябва да продължи помощта за Украйна срещу финансови компенсации и използването им за превъоръжаване на българската армия, каза Тагарев.

Димитър Илиев заяви, че няма намерение да е служебен министър на спорта. Илиев призова наследника си в спортното министерство да продължи линията на стабилност за олимпиадата. Новият министър и нищо да не прави, ще е най-добре, каза още Илиев.

Атанас Славов също заяви, че няма е част от бъдещ служебен кабинет, а ще се върне в Народното събрание, тъй като е част от "Да, България".

Богдан Богданов също отсече, че няма да е служебен министър на икономиката и индустрията в служебния кабинет на Димитър Главчев.

Земеделският министър в оставка Кирил Вътев пък не каза, но и не отрече дали ще е част от служебния кабинет на Димитър Главчев. Той обаче изтъкна, че има много важни неща, които да се свършат в земеделието.

Още по-кратък бе премиерът в оставка акад. Николай Денков: "Въпросите за служебния кабинет към президента Румен Радев и към номинирания за служебен министър-председател Димитър Главчев."

На повече журналистически въпроси Денков не отговори.

Димитър Главчев ще търси експерти за служебното правителство

Димитър Главчев ще търси експерти за служебното правителство

Той не вижда как Асен Василев ще бъде в служебното правителство