Вътрешният министър Цветан Цветанов не отрича близките си приятелски отношения с бизнесмена Тодор Бояджиев, чието име се появи около Дюнигейт.
Цветанов е кум на дъщерята на Бояджиев, но бе категоричен, че от тези близки приятелски отношения семейството на бизнесмена не се е облагодетелствало.

Правителството е показало своето отношение към справедливостта, коментира министърът. За скандала с дюните в Несебър Цветанов бе категоричен, че където има нарушения, трябва да бъдат предприети съответните мерки.

Той застава зад идеята на премиера Бойко Борисов за анкетна комисия в НС. В тази връзка ще е интересно какво ще обяснява Сергей Станишев за брат си, който е бил сериозен консултант в изграждането на подобни курорти и терени, които са били от защитената зона, подчерта Цветан Цветанов.

Къде е връзката на Цветанов с този строеж или пък тези дюни, това попитал вътрешният министър журналистът, който пръв му се обадил за коментар за връзката му с Тодор Бояджиев. Репортерът му отговорил: „Вестникарски много добре звучи". Затова и министърът е на мнение, че приятелските му отношения се преекспонират медийно.

Нямам абсолютно никакво отношение с този процес и разбрах от медиите за евентуалната връзка, която приписват на вицепремиера Цветанов, подчерта той.

Смятате ли, че през всичките тези години като министър на вътрешните работи и тази борба, която правим срещу организираната престъпност, ще си позволя лукса, някъде да се заиграя по този начин, изтъкна силовият министър. Нито сега, нито в минал период от време, нито в бъдещ период от време, ще имам някакъв икономически интерес в каквато и да било област, заяви още Цветанов и допълни, че единственият му интерес е да се пребори с престъпността.

За тази си битка той много разчита на новия главен прокурор Сотир Цацаров. Аз съм кум на много семейства и също така съм кръстник на много деца, подчерта още той по повод приятелските си отношения с Тодор Бояджиев.
Това, че някой познавам или съм кум на дъщеря му, по никакъв начин не го облагодетелства, категоричен бе министърът на вътрешните работи. Цветанов поясни, че заради това, Бояджиев имал дори повече проблеми, отколкото някакви облаги.
Министърът поясни, че в документацията по казуса „Дюни", никъде не се посочва името на Тодор Бояджиев.

Вътрешният министър не пропусна да си спести критиките към соцлидера Сергей Станишев за арогантното му поведение в ТВ студио към евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев.
Той отново припомни връзката на брата на Станишев архитект Георгий Станишев със строителството на луксозни комплекси в защитени морски зони, както и случая Хохегер, където главно действащо лице е приятелката на Станишев Моника Йосифова.

Случаят Хохегер е пример за начина, по който законово можеш да откраднеш пари, категоричен бе Цветанов. Кое налага да дадеш милион и половина евро, за да си лъскаш имиджа за това, което правиш като политика, недоумява Цветанов. Опозицията не може да прости успехите, които постигаме в условията на криза, категоричен е министърът.

Той отново изтъкна, че никога не е давал индулгенции на някого, нито пък ще го прави и затова няма притеснения за Дюнигейт и връзката, която се прави с Тодор Бояджиев.

Министърът коментира и отстраняването на следователката Станелия Кожухарова по атентата в Бургас. Изказванията й в медиите, по думите му създали „манипулации и интерпретации, които са угодни на определени среди". Когато говорим за терористичен акт, трябва да бъдем много премерени, категоричен бе силовият министър. Недопустимо е по този начин да се поднася информация в публичното пространство, смята Цветан Цветанов.

Имаме прогрес в разследването, но нямаме информация, която можем да пуснем публично, изтъкна той. Министърът на вътрешните работи подчерта, че коментарите на Кожухарова са препечатани в чужди медии.
Заради изказванията на следователката са създадени трудности в оперативен план. В голямата си част казаното от Станелия Кожухарова в интервюто пред медиите не отговаряло на истината, по думите на министъра.