Кандидатът на ВМРО за "Дондуков" 2 Милен Михов води съдебно дело срещу Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" за уволнението си.

"Трудово-правният спор вече е в съда. С това на този етап темата за мен приключва", заявява в позиция Михов. Позицията-отговор на публикацията на университета от днес бе разпространена от пресцентъра на ВМРО.

По същество позицията от днес на ВТУ, според Милен Михов, "не носи никаква стойност".  Михов посочва, че зад позицията, както е публикувана, не стои никой, тъй като според Закона за висшето образование няма понятие "ръководство", както е написано. "Някой се опитва да представи на обществото една всъщност анонимна позиция. Сега съм поставен в случая да коментирам съответната публикация, зад която не стои никой и не мога да потърся юридическа отговорност за твърденията и внушенията", заявява Милен Михов. 

ВТУ отрича доц. Милен Михов да работи при тях

ВТУ отрича доц. Милен Михов да работи при тях

Той бил уволнен дисциплинарно

Освен това Михов не иска да коментира повече нищо, тъй като по негов сигнал текат проверки от компетентните органи.

Все пак Милен Михов потвърждава, че е уволнен със заповед от 3 септември 2021 г., но уточнява, че за това е съобщил първо самия той. И това се случва за втори път, след 33 години преподавателска и научна дейност и е отстранен от един и същ ректор. Първият път е бил уволнен и след 2-годишна съдебна борба е бил възстановен на работа. Милен Михов заявява и че заради свои критични позиции като член на академичната общност, изразени към органите на управление, е бил репресиран, заплашван и накрая отново уволнен.

Търновски студенти протестират срещу политическия натиск върху ВТУ

Търновски студенти протестират срещу политическия натиск върху ВТУ

Те са несъгласни с партийното вмешателство в автономията на ВУЗ-а