Доц. Милен Михов е номинацията за кандидат-президент на Националния младежки комитет на ВМРО и българи от Македония, която е била приета единодушно на днешното заседание на Националното ръководство. Решението е взето след обсъждане на още пет кандидатури. Мария Цветкова допълва кандидат-президентската двойка.

Това е кандидатурата на всички българи в България, Битоля, Охрид и навсякъде по света, заявяват от ВМРО и открояват номинацията си като "единствената двойка с категорична мисия за защита на българския национален суверенитет".

Каракачанов за 46-ия парламент: Най-просташкият в историята ни, без грам желание за диалог

Каракачанов за 46-ия парламент: Най-просташкият в историята ни, без грам желание за диалог

Лидерът на ВМРО не вижда увеличение на пенсиите - инфлацията вече го изяла

Михов и Цветкова открояват няколко основни приоритета, по които ще работят:

  • Гаранция за националния суверенитет и възможността да се отстоява националният интерес;
  • Силна армия и отбрана - продължаваме възраждането на Българската армия. Тя е гарант на суверенитета на страната и за възможността България да отстоява националните си интереси и границите си като лидер на Балканите;
  • ВМРО иска смяна на правилата - нова Конституция и разширяване на президентските правомощия. Народът иска промяна, а получи подмяна!
  • Нито крачка назад от правата на българите в Македония, Западните Балкани и навсякъде по света;
  • Защита на традиционното семейство и на националните и християнски ценности. Нужна е Стратегия за преодоляване на демографската катастрофа;
  • Енергийната сигурност е част от националната. Трябва спешно преразглеждане на "Зелената сделка", изграждане на АЕЦ "Белене" и гарантиране на големите енергийни проекти, които носят полза за България.
  • Доц. Милен Михов и Мария Цветкова са единствената кандидатпрезидентска двойка, зад която не стоят чужди интереси и сили. Те са единствените, зад които стоят само и единствено интересите на България.

Припомняме, на тези избори ВМРО решиха да се явят самостоятелно и за парламентарните и да издигнат собствена кандидатура за президентските.

На първите парламентарни избори тази година ВМРО се явиха самостоятелно и спечелиха 3.64% от доверието на избирателите или 116 430 гласа, което ги остави извън 45-то Народно събрание.

За вторите избори на 11 юли ВМРО протегнаха отново ръка към бившите си вече коалиционни партньори от НФСБ, но и от "Воля" на Веселин Марешки. Като коалиция "Българските патриоти" трите патриотични формации завършиха с още по-нисък резултат от 85 796 гласа или 3.14%.

От ВМРО предоставят и кратка автобиография на двамата номинирани:

Доц. д-р Милен Михов

Доцент д-р Милен Михов - семеен, с три деца и с трима внуци. Преподавател по Нова история във ВТУ, със специализация по темата "Македонски въпрос". Депутат в 43-ото и 44-ото Народно събрание, заместник-председател на Комисията по образование и наука. Помощник-ректор на Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий" в периода от 2007 до 2021 г., ръководител катедра "Нова и най-нова история на България" (2011-2014).

Заместник-председател на ВМРО. Председател е на ретро клуб "Трабант" - Велико Търново. Член на регионален клуб "Традиция" - Велико Търново и клуб "Братя по оръжие".

Българската армия и българщината са в основата на неговия живот, наследени от баща му, който е бил офицер в БНА.

Мария Цветкова

Семейна с едно дете. Завършила СУ "Св. Климент Охридски" със специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика. Режисьор и сценарист на документалната поредица "Помни войната 1915-1918", посветена на героизма на българския воин по време на Първата световна война. Народен представител в 44-ото Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по културата и медиите, един от най-дейните депутати в сферата на културата.

Отстоява съхраняването на семейните християнски ценности, българската култура, традиции и история, образованата раждаемост и отговорното родителство, българската кауза в Македония.