Президентът Румен Радев бил информиран, че командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров бил диагностициран с COVID-19. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

Ген. Петров бил диагностициран на 18 октомври, неделя.

Всички длъжностни лица, които са били в пряк физически контакт с него на 16 октомври, петък, за отбелязване на годишнина на ВВС, включително президентът Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната и други висши офицери са били незабавно уведомени от ВМА на 18 октомври, неделя. Това било по националните и ведомствени процедури, информират от МО. 

Костадин Ангелов: Румен Радев бил уведомен, че е бил в контакт с диагностициран с коронавирус

Костадин Ангелов: Румен Радев бил уведомен, че е бил в контакт с диагностициран с коронавирус

Няма да затваряме държавата, няма да блокираме селища, уверява министърът

Припомняме, след изненадващото си по-раншно завършване на официалната визита в Талин президентът Румен Радев на 20 октомври 2020 г. обвини "своите доброжелатели" в активно мероприятие. Той заяви, че нито той самият, нито някой от делегацията, нито журналистите са били поставени под карантина в Естония. В Естония Радев прие домакинството на инициативата "Три морета" от естонския си колега Керсти Калюлайд.

Радев потвърди, че от началото на кризата с Covid-19 стриктно е спазвал всички здравни мерки и не е възниквал проблем.

Днес, 21 октомври, вицепремиерът Томислав Дончев отрече участие на властта в казуса с карантината на държавния глава Румен Радев и прекъсването на визитата му в Естония. 

Премиерът Бойко Борисов разпореди ДАНС да провери кои са "доброжелателите" на президента.