Две нови линейки с модерно медицинско оборудване предоставиха на Медицинския институт на МВР от Мисията на Международната организация по миграция, съобщиха от МВР.

Вътрешният министър Младен Маринов благодари на представителите на Международната организация по миграция по време на официална церемония. Той подчерта, че дарението е подкрепа от страна на МОМ за усилията, полагани от страната ни за осигуряване на подходящи условия за здравно обслужване и достъп до специализирана медицинска помощ на мигрантите. 

Фондация иска защита на хората без гражданство у нас

Фондация иска защита на хората без гражданство у нас

Чужденците се страхуват да подават молба в дирекция "Миграция"

"То е и израз на изграденото в годините стабилно сътрудничество между МВР и организацията и осигурява на екипите на Медицинския институт по-висока мобилност и възможност за бърза реакция в отговорната им задача - спасяване на човешки животи", каза Маринов.

Представителят на МОМ за България Радослав Стаменов подчерта, че с дарението доказват ангажимента си като предвидим партньор. Той пожела на медиците по-рядко да им се налага да използват линейките.

На церемонията присъстваха представители на МОМ, министър Маринов, директорът на института проф. д-р Ненчо Смилов, д.м., и началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов разгледаха отблизо линейките и оборудването в тях.

Техниката е предоставена по проект, изпълняван от МОМ в рамките на Механизма за спешно подпомагане. 

400 мигранти организираха пореден протест на Лесбос

400 мигранти организираха пореден протест на Лесбос

В протеста участваха предимно жени, деца и възрастни хора