Вътрешният министър Румяна Бъчварова обмисля дали да не съди реформатора Атанас Атанасов заради медийно негово изявление, според което е дал сигнал на министъра за нередности в СДВР. Той заявил и че на седми юни тя и Бойко Борисов били на парти на морето.

Борисов е вътрешният министър, Бъчварова му пази гърба, твърди бивш шеф на НСС

Борисов е вътрешният министър, Бъчварова му пази гърба, твърди бивш шеф на НСС

Стрелбата в Слънчев бряг е сблъсък на две групировки, които не зачитат властта

На брифинг в парламента тя изрази гнева си срещу лъжите, с които генералът я атакувал в последно време.

Призовавам за морала и честта на хората, които коментират този случай, изтъкна Бъчварова. Толкова лъжи бяха изречени, че мисля, че е срам за всички нас, допълни тя.

Министърът директно обвини Атанасов, че си позволил „от А до Я” да използва лъжлива теза, която целяла да оклевети нея и премиера. Вероятно ще има последствия за него, закани се вътрешният министър на реформатора.

Тя се ядосала на обвиненията му, че тя е премиера били на купон на морето на 7 юни вечерта. От А до Я абсолютни лъжи, категорична бе министър Бъчварова.

Митьо Очите тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг
Обновена

Митьо Очите тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг

Има опасност за живота му...

По думите й Атанас Атанасов не й е давал сигнал срещу ръководството на СДВР. Трябвало да го направи писмено. На клюките, които разпространява господин Атанасов аз не обръщам внимание, защото това е поредният случай, в който се разпространяват абсолютни лъжи, ядоса се Бъчварова.

Един член на вътрешната комисия трябвало писмено да подава сигнал, ако разполагал с такъв. На въпрос дали ще го съди, тя отсече:„ Ще реша”.

Генерал Атанас Атанасов се зарадва на новината, че вътрешен министър може да заведе дело срещу него. "Тези хора, които участват в политиката трябва да имат по-голяма търпимост", съветва реформаторът. Аз съм насреща за всяко едно нещо, което съм казал, никога не казвам случайни неща, изтъкна Атанасов.

Системата на МВР е в окаяно състояние, убеден е той. Трябвало да се вземат мерки за стабилизиране на държавата в борбата с престъпността, вместо да съдят политици. Нямам никакви притеснения за нищо, уверен е Атанас Атанасов. За мен би било чест да се явя в съда по дело, заведено от вътрешен министър, премиер, който и да било, каза още той.

За сигнала реформаторът обясни,че лично е коментирал въпроса в кабинета на Румяна Бъчварова. „Напънала се планината и родила мишка”, обобщи той скандала между него и силовия министър.