За балотажа на президентските избори, който предстои утре, ЦИК няма да дава нови методически указания, а ще важат тези от първия тур на изборите. "Мисля, че не е особен интелектуален проблем да се разбере кое е предназначено за президентския вот и кое за втория тур - нямаше време, пък и до някъде нямаше смисъл да се приема решение за нови методически указания", обяви заместник-председателят и говорител на ЦИК Цветозар Томов пред БиТиВи.

Това индиректно означава, че преброяването на контролните разписки на 100% от машинното гласуване на изборите утре остава в сила

Засега са получени сигнали от Германия, че членове на СИК не са получили методически указания за втория тур.

Има сигнали и за доброволци от чужбина, които са възпрепятствани да се включат като членове на СИК за балотажа в неделя. По думите на Цветозар Томов има доста заболели и карантинирани сред тях, като до последния момент няма да има пълна яснота за съставите на СИК.

Цветозар Томов каза още, че има възможност бюлетини да не стигнат до всички секции в Азия. В Азия няма да се гласува с машини, тъй като при тях логистиката е по-сложна.

Днес е денят за размисъл преди избора на президент

Днес е денят за размисъл преди избора на президент

Карантинираните подават заявления и днес…

Днес е денят за размисъл преди втория тур на президентските избори в неделя, 21 ноември.

На секционните избирателни комисии в страната, които са над 12 000, се доставят изборните книжа, машините за гласуване и материалите за оборудване на изборните помещения. Машините няма да бъдат заменяни в случай на повреда.

Политическата агитация е забранена днес и утре до приключване на изборния ден. Аналогична забрана е в сила за огласяването на социологически проучвания за нагласите и вота на избирателите.

Външно иска първо да се броят гласовете за президент

Външно иска първо да се броят гласовете за президент

Следващото НС да приеме гласуване по пощата - скок в организацията на изборите