Не можах да разбера тази среща каква точно за какво беше, нищо притеснително не чух в докладите. Шефовете на службите на казаха нищо притеснително, но аз съм им благодарен за това, защото ако бях на тяхно място, не бих казал нищо, защото тези хора са доказани, че изнасят данни в чужди посолства.

Това заяви в кулоарите на Партийния дом председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. Коментарът си той направи след проведената при председателят на Народното събрание Росен Желязков среща по въпросите за националната сигурност, събрала премиер, вицепремиер, министри, партийни лидери и шефове на служби.

Съветът започнал с възмущение защо вчерашната среща при Радев не присъствали партийни лидери, на което Костадинов отвърнал - "какво прави лицето Лорер тук?", като отговорът бил, че е представител на еврейската общност.

Денков посъветвал министри да не се явяват на срещата с Радев

Денков посъветвал министри да не се явяват на срещата с Радев

Следващият вторник се свиква Съветът по сигурност към МС

Критики не спести и председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Сега ми е интересно дали тези от сглобката ще тръгнат да сменят шефове на служби, както много приказваха, особено онзи, на който малкото име му е "генерал". Не мога да ви кажа какво се случва вътре, но мога да ви кажа, че нашите служби работят толкова, колкото могат", каза той.

Бойко Борисов: Не трябва да сме спокойни

Бойко Борисов: Не трябва да сме спокойни

Лидерът на ГЕРБ ядосан на назидателния тон на президента

И разкри подробности в ироничен тон - всички присъстващи без изключение били помолени да оставят телефоните си извън стаята, но единствено премиерът Денков останал със своя.

"Секретарката на Пеевски Денков, който през цялото време си деяни на телефона, после вътре влизаха някакви хора, някакво момиче носеше кафе, докато се четяха секретни доклади. Така че питайте нея", остър бе Йорданов.

Частичен бойкот на Консултативната среща при президента

Частичен бойкот на Консултативната среща при президента

Самата среща продължава повече от два часа