Коалиционното споразумение е начинът за водене на диалог. Интересно е да гледаме дали има, или няма сглобка - ако има сглобка, тогава да подпишат коалиционно управление. Това заяви бившият служебен премиер, бивш министър на отбраната и настоящ лидер на "Български възход" Стефан Янев пред bTV.

По думите му атмосферата в парламента е много подобна на атмосферата в 48-то Народно събрание, в което партиите не оставили предизборното си говорене. В момента обстановката не е много по-различна, но дали това ще доведе до сътресения в сглобката, предстои да видим. Тенденцията, че липсват диалогът и нормалният разговор, продължава, каза Янев.

Той посочи, че в момента не е ясно кой носи отговорност за държавата. Възможно е правителството да продължи на базата на общи интереси, но е възможно и да приключи много бързо.

Коалиционно споразумение, договор или пакт за ненападение между ГЕРБ и ПП/ДБ?

Коалиционно споразумение, договор или пакт за ненападение между ГЕРБ и ПП/ДБ?

Наталия Киселова: Промените в Конституцията могат да минат и за 2, и за 5 месеца

"Български възход" се готви за избори - най-малкото, защото наесен има и местни избори, каза Стефан Янев.

Той не смята, че е загубил доверието на президента Румен Радев. "Аз не съм правил ала-бала с никого и не можем да говорим за загуба на доверието", увери Янев.

Относно военната помощ за Украйна, като бивш министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков, Стефан Янев добави, че е в ръцете на професионалното ръководство на армията какво може и какво не може да даде. Няма да разберем точно какво съдържа пакетът от военна помощ за Украйна заради класифицираната информация, която съдържа.

Политическата задача е изпълнена, но големият въпрос е това, което даваме, да не нарушаване баланса, който е необходим за българската армия, за да осъществява своите конституционни задължения, изтъкна Стефан Янев.

Божидар Божанов: Няма доверие за коалиция, затова ПП/ДБ търсят други формули

Божидар Божанов: Няма доверие за коалиция, затова ПП/ДБ търсят други формули

Предложеното то ГЕРБ коалиционно споразумение не би дало гаранции за алтернативни мнозинства.