От днес надзирателите в затворите започват отново символичен протест. Протестът е сред служителите в двете специализирани дирекции, подчинени на министъра на правосъдието - Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Той е част от общите протестни действия на управителните съвети на Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) и Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и обявената позиция на двете организации по поставените от синдикатите въпроси за увеличение на трудовите възнаграждения в МП и МВР.

Според синдикалните организации липсва диалог с ръководствата на двете министерства и с партиите от управляващата коалиция по въпросите касаещи реформирането на сектора.

Структурите на ССЗБ, в които членуват служители на затворите и арестите, както и служители, отговарящи за реда и охраната в съдебните сгради ще протестират с ленти с надпис "Продължаваме протеста" на униформите.

От 3 юни ССЗБ към съвместни ефективни протести със СФСМВР с акции на несъгласие с водената политика в Сектор "Сигурност" по места, които ще продължат с национален протест на 12 юни в София.

Минимум 25% увеличение на заплатите искат от Синдикалната федерация на служителите в МВР

Минимум 25% увеличение на заплатите искат от Синдикалната федерация на служителите в МВР

Остават в протестна готовност