22% ръст в строителния сектор отчете регионалният министър Николай Нанков пред депутатите.

България прилича на открита строителна площадка, доволен е той. Строят се магистрали, пътища, тунели и всички процедури са прозрачни. Работи се на светло под прожекторите, похвали се министърът.

Нанков: Инвестираме 100 млн. лв. в бургаските пътища

Нанков: Инвестираме 100 млн. лв. в бургаските пътища

Има 22 жалби срещу отчуждаването на имоти по обходния път на Поморие

По думите му АМ "Хемус" е приоритет не защото финансовият и транспортният министър са родом от Северна България. До 2024 г. било реалистично да имаме готова "Хемус".

24 километра от Кресна до Сандански от АМ "Струма" ще бъдат открити с осем месеца предсрочно. Ще има път и между Видин и Ботевград. Активно се работи и по трасето Русе-Велико Търново, информира регионалният министър.

Не просто строим магистрали, пълним дупки, но и вършим работа, каза Николай Нанков. Заварените забавяния ще бъдат наваксани, според него. Прозрачност без граници са ангажирани да следят поръчките на МРРБ. Ще запазим уникалната археология, уникалната история по нашите земи, обеща Нанков за поредните разкопки на трасето на АМ "Струма".

Нанков: Парите за ремонт на пътища не стигат
Обновена

Нанков: Парите за ремонт на пътища не стигат

Без тол системата сме обречени

Не се возим по най-скъпите пътища в Европа според него. България строи най-евтините магистрали в цяла Европа, похвали се строителният министър. Най-скъпата ни магистрала е възложената от 2006 АМ "Люлин". До три пъти повече републикански пътища ще може да рехабилитира кабинетът "Борисов 3", уверен е Николай Нанков. До шест години след въвеждане на ТОЛ таксата всички лоши пътища ще бъдат ремонтирани.