Ние научаваме всичко от медиите. Надявах се на промяна. Това посочи като мотив да напусне чак сега парламентарната група на „Атака" депутатът Георги Георгиев в студиото на Нова телевизия.

Бепринципното издигане на кандидатури на съветници и кметове - при тези кндидатури ще имаме "провал не, ами погром". Това по думите на Георгиев вече е конкретната причина да напусне и в момемнта и да стане независим депутат. На този етап той каза, че не е получил сериозно предложение да се присъедини към друга парламентарна група.

Той посочи, че „Атака" се е родила на политическия небосклон като различна партия, а в момента се е превърнала в най-обикновена семейна организация, в която решенията се взимат еднолично. „Сега тя е една от многото партии", коментира Георгиев.

Той каза, че е имало заплахи за живота му още преди да напусне, а и в момента, но те не са били конкретно насочени към него, а изобщо и по принцип към всички напускащи и пречещи по този начин на Волен Сидеров.
Трупове ще има, трупове ще падат", цитира Георгиев заплахи от страна на ръководството на „Атака", казани в директен разговор. Моментът, когато те са били отправени, Георгиев посочи след негово интервю в столично издание.

Георги Георгиев обяви, че в момента се водят разговори между всички напуснали ПГ на „Атака" за формиране на ново обединение. Независимият депутат не уточни дали в разговорите взима участие и Павел Чернев, тъй като той си има отделна партия.

Точно по какъв начин ще се организират те - дали в отделна партия или по друг начин Георгиев не обясни, като каза, че на този етип се водят само разговори. „Ще съберем всички останки от „Атака", за да обединим всички националисти", каза Георгиев и призова всички привърженици на „Атака" да се отзоват.

Припомняме, до този момент ПГ "Атака" са напуснали общо 10 депутата: Минчо Христов, Стела Банкова, Павел Чернев, Владимир Кузов, Петър Берон, Христо Величков, Станчо Тодоров, Петър Манолов и Йордан Величков. Последният станал независим е Георги Георгиев.