В първите си коментари след обявяване на предварителните резултати от президентските избори заместник-председателят на партия Атака Димитър Стоянов заяви, че не приема резултата на втория тур за загуба, защото само за една година партията утроява резултата си.

Запитан за причините за резултатите, които показват загуба на кандидат-президента Волен Сидеров от неговия опонент Георги Първанов, Димитър Стоянов посочи, че в Турция е била налице пълна мобилизация на опонентите.

Той спомена също за нарушения в изборния ден, както и по време на кампанията и заяви, че ще бъдат предприети стъпки в тази връзка. Според него през кампанията неправомерно са били задържани активисти, които съвсем законно разпространявали материали в подкрепа на Волен Сидеров.

Нарушенията на тези избори ще ги разследваме докрай и ако трябва, ще оспорим изборите, заяви заместник-председателят на Атака.

Той не отговори директно на въпроси за причините за спирането на излъчването на телевизия СКАТ, но настоя, че този въпрос трябва да бъде проучен много внимателно и посочи, че ако е имало външна намеса, това би било посегателство върху свободата на словото.

Имаме сигнали за огромни нарушения в деня на изборите в цялата страна, каза пред журналисти заместник-председателят на партия "Атака" Димитър Стоянов. Той допълни, че предизборният щаб е подал жалби в ЦИК,  но до този момент няма резултат.

Там, където нямаме членове на СИК, имаме само два-три гласа и голямо количество невалидни бюлетини, допълни Стоянов.

Той уточни, че става въпрос за изнасяне и раздаване на бюлетини, агитация, заплаха за физическа и икономическа саморазправа с представители на Атака в СИК. В отговор на въпрос Стоянов каза, че заплахите са от представители на местната власт и на представители на местни структури на различни политически сили.

Те са в прав текст са: "Внимавайте като минат изборите какво ще ви се случи?", цитира Стоянов. Заместник-председателят на "Атака" каза, че партията все още не е обобщила данните от паралелното преброяване на резултатите от първия тур, но има информация за нарушения.

По думите му има нарушения на изборния процес в Благоевград и Варна, където са заплашвани членове на Атака с физическа саморазправа.

Той допълни, че преди няколко дни в Казанлък са били арестувани членове на СИК от Атака, а координаторът на партията в Петрич е бил преследван и заплашван с физическа саморазправа.

Предстои подробен анализ на ситуация, обясни заместник-председателят на Атака.

По данни на партията Волен Сидеров печели в село Могила, Старозагорско.
В село Маломир е спечелил 160 гласа срещу 122 на Георги Първанов.
В село Малък Манастир Сидеров печели със 199 срещу 150 на държавния глава.
А в Ямбол той бележи победа в 53-та секция.

.