Работихме добре с ДБ в 47 Народно събрание. Трябва да се измисли формула, при която новото мнозинство да има повече народни представители. Това заяви пред БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев.

Той призова армията на негласуващите избиратели да излязат, да дадат своя вот и битката за България да бъде спечелена. Трябва да се реже до кокал, да започнем отначало и промяната да се осъществи, настоя Ананиев.

ИТН излизат сами срещу всички на изборите

ИТН излизат сами срещу всички на изборите

Как да подкрепим правителство с Асен Василев, който уби първия мандат, пита Балабанов

Той отново нападна ИТН с думите, че те са виновни за разпада на четворната коалиция. Настимир Ананиев не е чул извинение от ГЕРБ към българските граждани, като не вижда по какъв начин може да се води диалог с опозицията. Бойко Борисов и неговите бивши министри трябва да се отдръпнат назад, настоя Ананиев. 

Финансират проекти на 234 общини за ВиК, пътища и улици

Финансират проекти на 234 общини за ВиК, пътища и улици

Общата стойност на всички проекти в списъка е над 827 млн. лв.

По отношение на ремонта на пътните фирми, Ананиев увери, че властта в оставка не е оставила пътищата без ремонт. След проверката на междуведомствената комисия се оказало, че 21% от заданията са изпълнени както трябва, а 79% не са. Нека ДНСК да излезе и да провери всички договори за строителство, с които властта има проблем. С тези, с които няма проблем, държавата ще се разплати, уточни Настимир Ананиев.

Той посочи, че пътищата не са в добро състояние и никога не са били в добро състояние. Служебното правителство ще бъде изправено пред този проблем. ГЕРБ и ДПС искаха да направят това - да затруднят служебното правителство на Румен Радев с проблемите на пътищата, изтъкна Ананиев.

Настимир Ананиев смята, че редовното правителство трябва да вземе решение дали да се върнем на масата на преговорите с "Газпром", а не служебното правителство.

"Газпром" реже притока на газ до 20% по "Северен поток 1"

"Газпром" реже притока на газ до 20% по "Северен поток 1"

От сряда капацитетът пада до 33 милиона кубически метра на ден

Само мнозинство без компромисни участници в него може да се справи със задкулисието у нас, посочи още Ананиев. Към момента въпросът за евентуална предизборна коалиция с "Демократична България" остава отворен като, според Ананиев, е най-добре е да се намери формулата, при която формациите ще излъчат най-много народни представители.

"За съжаление, чадърът, който има задкулисието от прокуратурата, затруднява различни действия в различни посоки, които трябва да се случат. А те ще се случат, когато - първо, има мнозинство, в което няма компромиси, защото ИТН беше един компромис и го доказаха, че са компромис и всъщност, мнозинство, което работи за България и българския интерес, защото това, което виждаме е, че от години не се работи за българския интерес в много сфери", изтъкна той.

От думите му стана ясно още, че евентуална коалиция с БСП е възможна, но след изборите.