Националният център по наркомании (НЦН) влиза в структурата на Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Това одобриха министрите от кабинета "Борисов-3" на днешното заседание на правителството. 

С 18 души центърът по наркомании не можел да провежда политики

С 18 души центърът по наркомании не можел да провежда политики

Включването му към НЦОЗА ще да подобри работата му, убеден Ананиев

Оправданието е, че имат сходни дейности, които се изпълняват от специализирана дирекция на Министерството на здравеопазването. "По този начин ще бъде избегнато дублиране на функции и отговорности. В резултат на преобразуването към НЦОЗА ще премине персоналът на Националния център по наркомании", гласи съобщението. 

Националният център по наркомании е добре да е независимо звено

Националният център по наркомании е добре да е независимо звено

Доктор Ангелов предупреждава за трусове и неефективна намеса

Ще бъде увеличена щатната численост на Националната експертна лекарска комисия, за да бъде достатъчно ефективна НЕЛК при изпълнението на възложените й функции.

Увеличен щат е гласуван и заДържавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм, но от МС не уточняват с колко души. Целта е ад се запази функциониращия към момента в това лечебно заведение лабораторен комплекс

Публичен отчет от МЗ за Националния център по наркомании поискаха пациенти

Публичен отчет от МЗ за Националния център по наркомании поискаха пациенти

Смятат, че закриването на Центъра е незаконно

Ще бъде увеличена и числеността на персонала в Държавна психиатрична болница в село Церова Кория. Това ще се случи за сметка на закрити щатни бройки в системата на домовете за медико-социални грижи за деца. Към момента в психиатричната болница в село Церова Кория има недостиг на персонал, отчитат и от МС. 

Омбудсманът скочи на социалното министерство заради хората с увреждания

Омбудсманът скочи на социалното министерство заради хората с увреждания

Манолова обвини МТСП, че възпрепятства кандидатстването за лична помощ

На днешното заседание министрите от кабинета "Борисов-3" бе решено, че "Национална асоциация на хората с придобити увреждания" се признава за национално представителна организация. Срокът за представителството е три години.

Сдружението осъществява дейности в обществена полза чрез предоставяне на становища и участие при разработването на проекти, програми, стратегии и инициативи на национално и регионално ниво в областта на науката, културата и изкуството, образованието, спорта и професионалната реализация на хората с увреждания.

Организацията работи активно за интегриране на хората с придобити увреждания в обществения живот чрез създаване на национална мрежа на асоциацията и изграждане на общински структури. Стремят се към включване в работата на органите на национално и местно самоуправление при формиране и прилагане на политиките в областта на хората с увреждания.

Сдружението ръководи постоянно действащ център за консултации и подкрепа, в който се извършват безплатни юридически консултации и административно подпомагане на хората с увреждания.