Българските партии трябва да направят санитарен кордон около Турция. За това призовава лидерът на ВМРО и съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

По думите му, България трябва да поиска отзоваване на турския посланик и прекратяване на преговорите на Турция за членство в ЕС.

Войводата мотивира искането си, изтъквайки, че само за една седмица Турция е навлязла грубо у нас с няколко случая: „Касим Дал, уж български политик, бе на мегамитинга в Турция; прозвучаха три последователни заплахи, че Турция ще пусне мигрантите към нас; турската държава на практика укри виновник за тежко пътно произшествие с двама загинали“.

Касим Дал на митинга в Истанбул по лична покана на Ердоган

Касим Дал на митинга в Истанбул по лична покана на Ердоган

Около себе си виждам огромна вълна от хора

Каракачанов призовава българските партии да направят „санитарен кордон“ около случващото се в Турция.

Това означава според кандидат-президента на ПФ БСП и ГЕРБ да се откажат от всякаква потенциална подкрепа от страна на ДПС, а реформаторите да се разграничат от Касим Дал. Същото важи и за партията на Лютви Местан, която разчита предимно на изселническите организации.

Турция отново е Болният човек. Грамадни митинги, на които и нацистите биха завидели, имитират демокрация. Чистката взема брутални размери, убеден е Каракачанов.