Тръгваме на подготовка на президентските избори. Това обяви пред журналисти новоизбраният член на ръководството на БСП Костадин Паскалев след края на съботния пленум на столетницата.

Той изтъкна, че номинации започват да текат, считано от днес нататък. Отрече обаче той да е кандидат за президент.

Паскалев заяви, че има нови приоритети пред БСП. Първият от тях е категорична опозиционност. "Мисля, че моето връщане в ръководството на БСП е с такава перспектива“, подчерта той.

Вторият е свързан с алтернативата, която трябва да се предложи на това управление, от която цялото общество имало нужда.

Третият въпрос е за организационното укрепване на БСП. "За себе си знам едно, че не съм губил избори досега", отсече Паскалев. Ако някой има друго мнение, нека да го сподели, допълни той.

По отношение на състоянието на благоевградската организация на БСП, Паскалев смята, че тя има нужда от сериозна подкрепа и изграждане на структури.

Той призна, че е имало и възражения във връзка с неговата кандидатура за член на Изпълнителното бюро на БСП и изтъкна като аргумент участието си в правителството на Симеон Сакскобургготски. "Помолих ги да отправят въпросите си към тогавашния лидер на БСП Георги Първанов“, каза още Паскалев.

БСП прави предложения за политика, опозиционности и алтернативности. Ако АБВ са склонни да приемат такава позиция, сме готови за разговори, отсече той. Паскалев уточни, че в никакъв случай не коментират съподчинености на когото и да било. Той обаче бе категоричен, че "егото на никой партиен лидер не може да стои над идеите".