Предоставените 1,3 млрд. лева за изграждането на АМ "Хемус" продължават да са във фокуса на социалистите.

Държавната фирма няма техническия капацитет да извърши строежа , категорични са от БСП. Социалистите нямат претенции към фирмите, виновна е системата и държавата, която заобикаля обществените поръчки. Това заяви на пресконференция на партията Кирил Добрев.

"Автомагистрали" разполага с 20 строителни машини, както и общо с 25 инженери, спедитори, а за нуждите на "Хемус" са необходими 50 проектанта, както и около 100 работници, изтъкнаха от партията.

БСП настоява за отговори каква е компетентността и способността на държавната фирма да реализира този мащабен проект. Социалистите поставиха въпроса и за рамковите споразумения. След запитвания от страна на партията министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова е представила списък от фирми, които имат рамкови споразумения, но самите те не са предоставени.

Държавната "Автомагистрали" имала споразумения само с "ПСТ Груп" и "Главболгарстрой"

Държавната "Автомагистрали" имала споразумения само с "ПСТ Груп" и "Главболгарстрой"

Така отговориха от регионалното министерство на БСП

От БСП тълкуват, че народните представители са безсилни да изискат рамковите споразумения от фирмата "Автомагистрали".

Кирил Добрев заяви, че темата пътища трудно може да бъде подхваната. Последваха обвинения, минахме през качеството на пътищата, а некачествените пътища, според него, са проблем на АПИ и държавните органи, а не на строителите, допълни той.

Когато не гледаш как се разпределя целия този ресурс, защо беше цялата процедура за Ф-16, пита Добрев. Системата и начинът са сбъркани според червените и те се борят срещу това.

Свидетели сме на поредните безумия по думите му. Никой от държавните институции не знае кой работи по трасето, за което все още тече обществена поръчка.

БСП иска проверка на пътищата, строени от Борисов, а не преди 40 години

БСП иска проверка на пътищата, строени от Борисов, а не преди 40 години

Червените искат проверка на участъци от АМ "Струма", "Люлин" и "Марица"

"С интерес ще следим как ще завърши тази сага, защото знаем какви са глобите, наказателната отговорност за хора, които извършват дейност върху чужда собственост", каза още Добрев.

Никакви социологически проучвания не водят вицепремиера Красимир Каракачанов до следващия европарламент, коментира Кирил Добрев и заяви, че концепцията за ромите е проект, обвързан с изборите, за който обаче вицепремиерът е закъснял.

По думите на Добрев "всичко е мир и любов до следващия огладнял в коалицията".

За техническа експертиза на проблемните пътища настоява БСП

За техническа експертиза на проблемните пътища настоява БСП

Да се извърши от независима европейска лаборатория