"Делото за "Интендантско обслужване" мина на последна инстанция, самият прокурор във ВКП е отхвърлил всички тези на обвинението, това е достатъчно показателно. След няколко дни е делото за изтребителната авиация... Лично аз много силно се забавлявам", коментира пред БТВ бившият военен министър Николай Ненчев.

"Продължавам да го твърдя - обвинява ме Сотир Цацаров, но имам чувството, че ме обвинява руски прокурор. Но всичко, което се случва в последните седмици, е в моя подкрепа", обясни той.

Ненчев: Да се разследват връзките на Нинова, Сидеров и Радев с Русия

Ненчев: Да се разследват връзките на Нинова, Сидеров и Радев с Русия

Русия е заплаха, не можем й да поверим бойната си техника…

"Аз съм използвал целият потенциал и съм се обърнал към всички страни членки на НАТО, в които има двигатели, които могат да се включват. Точно договорът с Полша реши отчасти проблеми с българската авиация", допълни Ненчев.

За договора с руската РСК МиГ той коментира, че е изключително против и настоява да бъде спрян. Според него, цялото това шизофренно поведение в управлението, го кара да бъда много неспокоен.

Ненчев обясни, че Каракачанов предвижда да преведе половината от тези 80 млн. на РСК МиГ и смята, че вероятността да не получим нито парите, нито ремонтираните двигатели е много голяма. "Влязоха санкции преди няколко месеца, в този списък попада и РСК МиГ. Тези пари ще бъдат загубени", обясни бившият военен министър.

Засекретиха протоколите от делото срещу Ненчев

Засекретиха протоколите от делото срещу Ненчев

Делото продължава с изслушване на свидетели

Във връзка с тежкия инцидент във военния завод "Арсенал", при който загинаха двама души, Ненчев коментира, че е предложил решение, "във военното училище в Шумен да обучат всички, които работят с взривни материали и да се дава лиценз. В България има повече от 5000 т неутилизирани боеприпси, разположени на 14 различни точки в страната... МС да предприеме съответните действия, за да започне незабавната им утилизация, има напукани боеприпаси, раздути ракети".

Почина и вторият работник, обгорял в "Арсенал"

Почина и вторият работник, обгорял в "Арсенал"

Човешка грешка или техническа неизправност са основните версии за злополуката