Независимите депутати ще подкрепят кабинет с мандата на "Продължаваме промяната". Нямаме никакви условия. Това заяви бившият депутатът от ИТН, а понастоящем независим депутат проф. Николай Радулов пред БиТиВи.

Радостин Василев представлява независимите депутати в преговорите с ПП. Радулов не знае какви решения взима Кирил Петков, но в ИТН научавал за взетите решения от пресата.

По отношение на изгонването на 70-те руски дипломати, Радулов посочи, че самото изгонване на руските дипломати е политически акт, а не е свързан с контраразузнаването.

По думите му изгонени са хора, заподозрени в извършване на шпионска дейност. Става въпрос за влияние върху политици и общественици, добави Радулов.

Според него ние в момента нямаме перфектният съвет по национална сигурност, но хубавото е, че в момента действа. БСП има своите избиратели и трябва да говорят такива неща, които избирателите очакват от социалистите. Русия се бърка много активно във вътрешната и външната политика на България, изтъкна Радулов.

И БСП се отрекоха от Кирил Петков, но заради изгонените руски дипломати

И БСП се отрекоха от Кирил Петков, но заради изгонените руски дипломати

Искат Румен Радев да свика КСНС

Това оттегляне на БСП от преговорите за съставяне на правителство е да се покаже, че връзката с Русия е жива и БСП се старае да я поддържа. БСП виждат една възможност част от загубения през последните години електорат, смята бившият депутат от ИТН. Той е на мнение, че със сигурност политиците от БСП се срещат с руски дипломати.

Според него освен БСП, с Русия са свързани и "Възраждане".

Радулов отново би поставил оценка "тройка" за състоянието на сигурността у нас. Проблемът не е в дипломатите, а в това, че ние не бъркаме по-дълбоко в руските групи в страната. В енергетиката има определени хора, свързани с руските интереси и пречат за възможности за акумулиране на енергия, обясни независимият депутат. Радулов има информация за находището в Чирен за изграждането на нови кладенци, без да се ремонтират старите. Разширяването на газохранилището представлява риск, предупреди Радулов.