Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и народните представители от патриотичната формация Валентин Касабов и Христиан Митев внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка със сигнала им за масово купуване на гласове.

Припомняме, че на среща между депутатите от НФСБ, главния прокурор и вътрешния министър, бяха посочени над 15 случая от последните евроизбори, като са дадени конкретни имена, адреси и схеми за разпространение на суми срещу купуване на гласове за ДПС.

Там се посочва, че в село Бутан по данни на кмета е извършено масово купуване на гласове в полза на ДПС. Това е ставало в магазин за хранителни стоки, се посочва в сигнала.

Валери Симеонов алармира за масово купуване на гласове

Валери Симеонов алармира за масово купуване на гласове

Всяко полицейско управление може да затваря заведения и да спира шумни уредби

Посочват се и случаи за купуване на гласове в Дупница като са дадени конкретните места и имена.

От НФСБ настояват да се извърши проверка в селата Малорад, Галиче, Бутан, Лесура, както и плевенското село Буковлък, тъй като по думите им там доминира ромското население.

Лидерът на НФСБ и неговите колеги искат проверка на изнесените данни и образуване на наказателно производство срещи виновните лица. Те настояват още и за мащабна кампания преди местните избори, за да се ограничи влизане в политиката чрез купуване на гласове.

Симеонов не вярва на машините - в НС не му върнали ресто

Симеонов не вярва на машините - в НС не му върнали ресто

След дебати отмяната на машинния вот мина с гласовете на 122 депутати, 96 против, 1 въздържал се