Машинното гласуване намали контролирания вот и недействителните гласове - срещу тези факти нашите опоненти нямат аргументи. С връщането на хартиената бюлетина се унищожиха машините, които от своя страна вече са просто принтери. Това заяви бившият председател на Народното събрание и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" Никола Минчев пред БНТ.

По думите му след приемането на промените в Изборния кодекс партията вече се е отказала от идеята за предлагане на правителство на малцинството.

За ЦИК не е драма хартията, а увеличаването на рисковете на изборния процес

За ЦИК не е драма хартията, а увеличаването на рисковете на изборния процес

Някои текстове в ИК се нуждаят от президентско вето, според Цветозар Томов

"В най-новата ни история нямаме съществувало правителство на малцинството. За да се предприемат някакви стъпки в тази посока, трябваше да имаме предпоставки", каза Минчев. Той даде и оценка на бившите си коалиционни партньори от БСП, които, по думите му, се връщат назад в лагера на статуквото: "В правителството, в което бяхме заедно, бяхме реформатори. С тези промени в Изборния кодекс, вече БСП направи крачка назад".

Минчев коментира и идеята за експертен кабинет на ГЕРБ: "Това си е същата партия, която не се е променила изобщо. Решението за Шенген доказва, че ГЕРБ не успя да промени и България в последните години. В този дълъг период от време не наваксахме изоставането си от нашите партньори, с които влязохме заедно в процеса на евроинтеграция".