Каква е готовността на Столична община и на СДВР да се справи с предстоящата мигрантска вълна. Този въпрос поставя общинският съветник от БСП Николай Николов в питане до кмета на София Йорданка Фандъкова.

Той припомня, че през мандата 2015-2019 г. веднъж годишно се е провеждала сесия по сигурността и обществения ред в столицата, на която на общинските съветници се е предоставяла информация за дейността на СДВР през изминалата година и предприетите мерки за подобряването на дейността им през настояща година. Последната такава сесия, посветена на тема сигурност в столицата е била на 28 март 2019 г. А през този мандат не е проведена нито една, посочи Николов.

Бойко Рашков отчете завишен миграционен натиск
Обновена

Бойко Рашков отчете завишен миграционен натиск

МВР е в готовност за реакция

Той призовава кметът на столицата да насрочи сесия по сигурността, на която общинските съветници да получат информация какъв е недокомплектът на СДВР към днешна дата и какви са причините за това, както и колко са извършените и разкрити престъпления на територията на СО през 2019, 2020 и през настоящата година и от какъв характер са те.

Общинският съветник от БСП поставя и въпроса докъде е стигнало изграждането на видеонаблюдение в столичните райони.