Малко след като мнозинството народни представители отхвърлиха предложението на БСП за орязване на депутатските заплати, лидерът на левицата Корнелия Нинова публично обяви, че ще дарява около 600 лева за благотворителност, съобщиха от БСП.

Депутатите отхвърлиха идеята на БСП да им орежат заплатите

Депутатите отхвърлиха идеята на БСП да им орежат заплатите

Определят я като популистка и унизителна

"За мен отхвърленият закон за намаляване на депутатските заплати е в сила и ще го прилагам за себе си. Намалението, което предложих - около 600 лв. месечно от заплатата, ще дарявам на болно дете, възрастен човек без лекарства - на някой, който има нужда", обяви тя пред журналисти в парламента.

Нинова обясни, че "БСП за България" дарява много пари, но от общите пари на групата и субсидията на партията. Тя акцентира върху необходимостта от личен пример и отново повтори, че днешният дебат е бил срамен за българския парламент.

"Най-обективната картина за работата на депутатите може да се види в петък - празната зала по време на парламентарен контрол. Там няма ляво, дясно и център", допълни Корнелия Нинова.

Тя обясни, че отсъстващите депутати от левицата са в командировка, а не, защото изразяват несъгласие с предложението. "Подписите под предложението показват желанието да стане факт", допълни тя.