"Когато и да искаш вот на недоверие към правителството на ГЕРБ, си закъснял. Ние сме една от най-корумпираните държави. Корупция и бедност вървят ръка да ръка." Това заяви пред bTV заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

По думите му нашите европартньори знаят, че у нас има корупция, защото са сигнализиране европейските органи многократно.

БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари
Обновена

БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари

Червените продължават с преговорите за вот на недоверие

Той уточни, че БСП не саботират европредседателството, но трябва да се извади сентенцията дали Европа е на две скорости, ще ядем ли второ качество храни, а нито една важна тема не е поставена от правителството.

Добрев уточни, че БСП иска това правителство да си отиде, докато ДПС искат демонтиране на патриотите.

Според него има сделки на ръба на закона като тази в ГДИН, където за поредна година се закупуват милиони литри гориво на по-високи от пазарните цени.

"Имало е корупция при всяко едно управление. Въпросът е да има политическа воля да се борим с нея", категоричен беше Добрев.

Според него антикорупционният закон, който сега се внася, няма да се справи с корупцията.

"Президентът им помага с намерението си да наложи вето, защото законът още не е приет и може да се коригира." Така оргсекретарят на БСП коментира намеренията на президента да наложи вето на антикорупционният закон.

Радев подготвя вето и за антикорупционния закон

Радев подготвя вето и за антикорупционния закон

Румен Радев: Може да си отговорите сами на въпроса дали ще наложа вето

"Хубавото, което направиха властите тази година, е направиха българският народ да се справя сам и да не разчита на държавата. Бистришките тигри станаха част от А група. Това са хубави неща", заяви Добрев.

"Менда Стоянова става доктор хонорис кауза на музикалната академия за това, че е уредила 1 млн. лв. и тя се нарежда до братята Евлоги и Христо Георгиеви, които със собствени средства са построили Софийски университет. Това са бюджетни средства, на всички нас. Не може когато си лобирал за нещо, да ставаш герой.", категоричен беше той.

Цветни снимки на Борисов, свирки и скандирания "оставка" пред КЕВР

Цветни снимки на Борисов, свирки и скандирания "оставка" пред КЕВР

Протестът е организиран от БСП, но се включиха и много други

По повод думите на регионалния министър, че депутати от БСП са лобирали за ВиК проекти, Добрев попита: "Къде са ВиК проектите? И припомни, че 43 млн. лв. са отишли за проекти на общини на ГЕРБ и ДПС, а само 1.2 млн. лв. за общини на БСП.

"Просто си е пил хапчетата за смелост на трибуната", коментира изявленията на Николай Нанков заместникът на Нинова.

Водата в 14 области поскъпва след Нова година
Обновена

Водата в 14 области поскъпва след Нова година

КЕВР взе окончателно решение на закрито заседание

"Борисов управлява трети мандат, защото е много достъпен, не е елитарен. Защото последните избори бяха малко по- агресивни в кампанията. Хората избраха познатото зло", заяви Добрев по повод третият мандат на Борисов.

"Не е грях, че Нинова участва в приватизацията на "Техноимпекс", защото вдъхновител на тази приватизация е Жан Виденов и Румен Гечев и нашето поколение е играло по техните правила", коментира Добрев нападките срещу Нинова заради участието ѝ в приватизацията.

Той поясни, че с Гечев са имали интересен разговор кой е написал документите за приватизация. "Казах му, че това за което критикувате Нинова вие го написахте. Той се опита да ме засегне и стана личен разговора", поясни Добрев.

Нинова съди Десислава Атанасова и ГЕРБ

Нинова съди Десислава Атанасова и ГЕРБ

Атанасова я клеветила

"Това е грубо внушение", така Добрев коментира думите на Красимир Янков, че всички участвали в приватизацията трябва да си отидат.

"Те са му в лично качество и никой от партията не стои зад думите му", добави Добрев

"Нинова има проблем със стария елит на БСП. Ако Нинова я няма, изчезва магията и отново се връщаме в онази капсулирана партия", заключи Добрев.

Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с вот на недоверие
Обновена

Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с вот на недоверие

Опозицията не може да бъде опитомена, отсече лидерът на БСП