Националният съвет на БСП даде мандат на Корнелия Нинова да води преговори с всички партии. 94 "за" и 4 "против" са гласували днес, както обяви на пресконференция лидерът на червените. Ще поканим лидерите на лидерска среща, обяви тя. Ще ги пита искат ли редовно правителство, какви ще са задачите пред кабинета, за формат на вземане на решения, дали да е политически, експертен или смесен кабинет. Заедно с преговорите за правителство, червените ще се готвят за Конгрес.

Добро начало е, че почти всички заявиха, че са готови да започнат разговори, доволна е Нинова. Все още не се е обаждала на никой от лидерите.

Отнесени от вихъра и с аромат на еврореферендум заседават на Позитано 20

Отнесени от вихъра и с аромат на еврореферендум заседават на Позитано 20

Започна днешното заседание на Националния съвет за лидера на БСП Корнелия Нинова

Нинова е готова и на двустранни разговори, а по-късно в рамките на брифинга спомена и лидерски срещи - в множествено число. Също така и не посоча срокове, в които БСП ще държи мандата.

Няма фиксирана дата за лидерските срещи. На въпрос какво е различното, което предлага в момента левицата, Нинова открои: "Не слагаме отпред разделителните линии, а търсим това, което ни обединява."

ДПС откликват за разговор с БСП, "Възраждане" имат условия

ДПС откликват за разговор с БСП, "Възраждане" имат условия

Костадинов дава подкрепа срещу подкрепа за референдум за еврото и лева

По думите й приоритети са бюджетът за 2023, приемането ни в Шенген, съдебна реформа и законите по ПВУ.

Нинова не се ангажира кога ще върне мандата, но няма да злоупотребява. Тя не отговори на въпроса на News.bg дали левицата ще приеме подкрепа на ГЕРБ за кабинет с мандата на столетницата. За момента няма име за премиер, но няма да е тя, стана ясно още от пресконференцията й.

Борисов: БСП да си правят правителство, но без ГЕРБ

Борисов: БСП да си правят правителство, но без ГЕРБ

Разделителните линии между другите постепенно падали, а ГЕРБ имат решение