Премиерът Бойко Борисов не събрал кураж да премине през вратата на залата и да застане пред народните представители. Това смята лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която нападна премиера и правителството от трибуната на Народното събрание.

Ако бил направил това, Нинова щяла да го пита защо за 10 години управление правителството докара държавата до това състояние. Защо 10 години не приехте алтернатива, не приехте грешките си и защо не предлагате адекватно управление, запита Нинова.

Тя настоява за политическа отговорност от правителството.

Припомняме, че рано тази сутрин премиерът Борисов дойде лично в Народното събрание, за да внесе предложението за промяна на партийните субсидии от 11 лв. на 1 лв. на глас - тема, която е особено актуална в последните дни след информацията, че парите са били завишени и отмяна на постановлението след проверка на прокуратурата.

Борисов предложи 1 лв. партийна субсидия
Обновена

Борисов предложи 1 лв. партийна субсидия

Лично дойде в Народното събрание, а спечелил изборите като кмет без нито един лев

Като "тревога, подмяна и отговорност" определи Нинова внесения законопроект от страна на Борисов.

Соцводачът е сигурна, че въпросът за партийните субсидии ще реши разумно.

Заради корупцията не ни искат в Шенген, подчерта Нинова. И припомни, че вчера правителството на Бойко е получило "два шамара" от холандския външен министър, който заявил, че не влизаме в Шенген заради корупция. От БСП като опозиция назовават проблемите, критикуват ги и предлагат алтернатива, изтъкна соцводачката. Социалистите обаче получили твърдения, че сеят омраза, жлъч, сваляне на законното правителство, въпреки че предлагали точно алтернатива с програмата на БСП за развитие на България.

На трибуната излезе да защити премиера Борисов и ГЕРБ депутатът Георги Марков, който поздрави БСП с добри дошли в Народното събрание. По думите му социалистите му липсвали.

Горанов показва на БСП как се прави политически модел с 1 лев
Обновена

Горанов показва на БСП как се прави политически модел с 1 лев

И ГЕРБ можели да играят несистемно

Той винаги е мислил, че социалистите са народни представители на всички български граждани и затова се радвал, че БСП са в пленарната зала. Той припомни на БСП националните катастрофи, до които те били довели държавата, и ги призова да правят реформи.

Марков се похвали, че на всички избори ГЕРБ са победили БСП. "Недейте да напускате парламента повече, ще си бъдем заедно до 2021 г.", призова той.