Вицове не бих искала да коментирам и да не си губим взаимно времето за това. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира лаконично в сутрешния блок на БНТ критиките на Борисов за компроматна война и за това, че президентът го следял с дрон.

По думите й последните случаи със записите и снимките показват, че това не е европейска, икономическа социална държава с разделение на властите за правене на бизнес. България има нужда от промяна и тя е възможна с ред, правила и социална икономика - работим за това, увери Нинова.

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов вече ще спи с пистолет: Целта е да ме смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически

Новината от вчера е съвсем друга - не са снимките от спалнята на Борисов, а това, че общественото внимание показва изкривяването на истинския разговор за политика в България. Новината е тристранното споразумение между синдикати, работодатели и правителството. Но няма нищо историческо в него, в него не се вижда грижа за хората, разкритикува Нинова.

Първата реакция на Нинова, когато чула аудизаписа, била чисто емоционална и женска: българските жени имат достойноство и трябва да си го пазят. Нито сме мисирки, нито такива каквито ни нарича премиерът. Според Нинова Борисов може да бъде свален не със записи и снимки, а с политика и алтернатива. Да видим, предстоят избори, каза лидерът на БСП в отговор твърденията на министър-председателя, че на избори не могат да го бият.

За скандалите с бизнесмена Васил Божков, Никова коментира, че това е задкулисието, нерегламентираното управление на държавата. Нашето обвинение е, че Борисов предаде управлението на България на задкулисието, изтъкна соцводачката и напомни, че го повтаря вече четири години.

Нинова няма отношения с Божков, а тези, които са имали такива отношения, те да отговарят на въпросите. Тя посочи, че опозицията не може да направи паралелната държава. Обвиненията, че ние сме паралелна държава са най-малкото несъстоятелни, категорична бе Нинова.

БСП иска комисия в НС за Божков и започва народен поход за сваляне на властта

БСП иска комисия в НС за Божков и започва народен поход за сваляне на властта

Искат народен вот на недоверие