БСП иска 9% за храни и лекарства. Това обяви на брифинг лидерът на червените Корнелия Нинова. Четири пъти столетницата вече е внасяла предложенията си. Това е наша убедена политика, изтъкна Нинова, според която намаляването на ДДС за ключови стоки е правилният път.

Червените се водели от европейските практики. Само две европейски държави нямали диференцирано ДДС.

От сутринта сме свидетели на противоречиви сигнали от Министерски съвет, разкритикува лидерът на левите.

Нестабилност за държавата, несигурност за бизнеса и безперспективност за хората, вижда Корнелия Нинова в действията на властта. Тя очаква подкрепата на властта за идеята на левите да се намали и ДДС за храни и лекарства.

Борисов изсветлява сектора, въпреки че ГЕРБ против по-ниско ДДС за туризма
Обновена

Борисов изсветлява сектора, въпреки че ГЕРБ против по-ниско ДДС за туризма

Мярката е временна и ще се правят разчети

Бойко Борисов взел решението за намаляване на ДДС-то за туризма под заплаха и натиск, според нея.

Данъчните промени могат да станат само с актуализация на бюджета, по думите й. Затова и социалистите искат анализ за актуалното състояние на бюджета. БСП очаква по-държавническо и комплексно мислене.

Не може такива промени да се правят с една хрумка, настоя лидерът на БСП. Очевидно е, че има разнобой в правителството, смята Корнелия Нинова. Хаосът в управлението ражда несигурност, по думите й, а така не може да се управлява държава.

Иначе левите ще подкрепят властта за намаляването на ДДС за ресторантите и хотелите. Ще подкрепят и ДПС за намаляването на ставката за стоките за деца до три години. Според столетницата е нужен дълбок анализ за данъчната ни политика.

ДПС подкрепя намаляването на ДДС за ресторантите

ДПС подкрепя намаляването на ДДС за ресторантите

Според Йордан Цонев трябва да има намаляване и на ставката за книгите