БСП внесе в деловодството на Народното събрание предложения за подобряване на законодателството, приемано във връзка с кризата COVID-19 и нейните последици. 

Социалистите предлагат по-отговорен подход за сегашните и бъдещи ограничителни мерки- отговорност да поеме цялото правителство, а не само министърът на здравеопазването.

Корнелия Нинова и депутатите от БСП настояват за хората, на които им се е наложило да излязат в дълъг неплатен отпуск да бъде осигурена по една минимална работна заплата и осигуровки за всеки месец от извънредното положение.

БСП недоволни, че МС пак бяга от отговорност

БСП недоволни, че МС пак бяга от отговорност

За мерките отговорността остава на здравния министър и на санитарния инспектор

Червените настояват още и за подкрепа за самонаетите лица, за родителите, за хората с банкови кредити, за зеленчукопроизводителите, овощарите и животновъдите, както и за съкратените по време на кризата. Минималното дневно обезщетение за безработица да се увеличи от 9 лв. на 17 лв., предлагат от БСП.

Те отново внасят за обсъждане предложение, за което неотменно са настоявали в последните три години, а именно - ДДС за храни и лекарства да се намали на 9%. Според социалистите тази мярка би имала ефект както за крайните потребители, така и за тежко засегнатия ресторантьорски бранш. 

Мерките излизали извън конституционната рамка, оценяват от БСП

Мерките излизали извън конституционната рамка, оценяват от БСП

ГЕРБ имат подкрепата на ОП