В над 60 общини в страната БСП е първа политическа сила, а това е добър старт за изборите за местна власт, които ни очакват през есента. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в Ямбол след среща с кметове, народни представители и председатели на общински съвети на БСП от областта. Тя поздрави Изпълнителното бюро за добрия резултат в Ямболско на евроизборите.

По думи на Нинова на предстоящите срещи ще се представят проблемите на всяка община и ще се търсят техните решения. Според нея проблемите на всяко населено място са специфични и трябва да бъдат решавани на място.

Поставихме си приоритети, които са и национални, но и местни - да сложим в центъра на нашата политика икономическото развитие на общините и социалната политика, в частност задържането на младите хора по места, посочи червеният лидер.

БСП прави изнесени офиси в цялата страна

БСП прави изнесени офиси в цялата страна

Целта е подготовка за местните избори

Тя изтъкна, че в Ямболско БСП има много добри практики - безплатни детски градини, безплатен транспорт за учениците и по-евтини дърва за огрев за хората. Нинова увери, че левицата ще се подготви за изборите наесен, стъпвайки именно на тези добри практики и развивайки политиката си за местна власт.

"Визия за България" ще прерасне във визия за всяка община", заяви тя.

Относно въпроса за обезлюдяването в част от общините лидерът на левицата посочи, че БСП има конкретен план за развитието на Странджа - Сакар. Тя добави, че са обсъдени и проблемите на Ямбол, включително свързаните с депото за отпадъци, болницата и заемът, който е взел кметът на общината.

Явно е, че моделът на управление на държавата се пренася и в общините, в които има кметове на ГЕРБ, заяви Нинова.

По нейни думи БСП има своя програма за развитието на Ямбол - ще бъде изработен план за развитие на всяка община в областта и ще се търсят съюзи с хора, които споделят тяхната "Визия за България", за да прерасне тя във визия за всяка община.

Румен Овчаров: БСП ще загуби местните избори

Румен Овчаров: БСП ще загуби местните избори

"Няма настроение в партията след всички тези неща, които се получават"