ГЕРБ като първа политическа сила носи отговорност за съставяне на правителство. Поканиха ПП/ДБ и от там започна бразилски сериал. Касандра и Алехандро сутринта са готови да се вземат, вечерта се разделят. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира ба БиТиВи.

Седнаха и направиха законодателна програма. Направиха работни групи за бюджет. ПП/ДБ направиха управленска програма, ГЕРБ я направиха на пух и прах. Попиляха им и списъка за проектокабинет. Борисов ги предизвика, те се хванаха като първокласници. Той е отговорен за хаоса, той го създаде умишлено. Целта му е да елиминира Продължаваме промяната, поясни Нинова.

Тя бе категорична, че Бойко Борисов си мени мнението по три пъти на ден. Борисов не знае какво прави и какво иска. Хем ни кани на лидерска среща, хем казва, че няма да прави коалиция с БСП и ДПС. Ако си играят и заблуждават народа, че вършат работа, това си е тяхна работа. Ако на някой му се забавлява парламента не е мястото за това, добави Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че партията би подкрепила кабинет на ГЕРБ с първия мандат, но само след вътрешнопартийно допитване и одобрение от членовете. Нинова заяви, че има и други условия като работа по национални приоритети като Шенген, бюджет и законите ПВУ, поставяне на конкретни срокове за изпълнение и излъчване на експерти, които да движат нещата.

Корнелия Нинова направи и коментар за атентата срещу Иван Гешев. По думите й има доста противоречива информация - НСлС казва едно, МВР друго, Прокуратурата трето. Според нея това всява съмнения, че случилото се е атентат. Това е аргумент хората да губят доверие в институциите. Все повече изглежда, че случая не е такъв какъвто изглеждаше в същия ден, допълни тя.

Нинова: Няма да бъдем резервна гума на нито една тротинетка

Нинова: Няма да бъдем резервна гума на нито една тротинетка

Недоумява от каква позиция ПП/ДБ си позволяват да им поставят условия