Политическият проект Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план, който обаче се е провалил и сега президентът Румен Радев бърза да се спаси от последиците. Това смята лидерът на БСП Корнелия Нинова в коментар на репликата на държавния глава от Тирана към "Продължаваме промяната".

"Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил и Асен. Познавам Радев. Той не е от доверчивите", е заявила Нинова вчера пред актива в Самоков.

Грешката на Радев: Допуснал да откраднат надеждите ни за промяната

Грешката на Радев: Допуснал да откраднат надеждите ни за промяната

Ще надживеем тази шарлатания, убеден президентът

Според Нинова: Радев е създал "Продължаваме промяната" с три задачи:

  1. Да бъдат новото, което да оглави протестите и на тяхната вълна да свали ГЕРБ.
  2. Да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ.
  3. Да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт.

Планът е успял в първите две точки, но се е провалил в третата, когато "Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват". Тогава Радев свалил правителството.

Изказването му за шарлатаните, които го подвели, е много трогателно за наивници, смята Нинова, но за нея представлява "много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство". А това вече повдигало и други много важни конституционни въпроси...

Бивши партийци търсят нови пътища за ляв фронт без връщане назад

Бивши партийци търсят нови пътища за ляв фронт без връщане назад

Те се обявяват за широк ляв фронт, "защото социализмът има почва у нас"