За кандидат за вицепрезидент на номинирания от ГЕРБ ректор на СУ "Климент Охридски" Анастас Герджиков е номинирана полк. Невяна Митева, съобщи БНР, позовавайки се на свои източници.

Митева е завършила Националната спортна академия и е представителка на златното поколение в българското плуване. Тя е класирана на 6-о място по плуване на Олимпиадата в Сеул през 1988 г. и държи рекордите за 100 и 200 м бътерфлай и до ден днешен. Има над 120 медала, купи и отличия, като държи националните рекорди на 100 и 200 метра "Бътерфлай".

ГЕРБ категорично подкрепят Анастас Герджиков за кандидат-президент

ГЕРБ категорично подкрепят Анастас Герджиков за кандидат-президент

Ако Борисов се изправел срещу Радев, нацията щяла да се раздели

През 2000 г. Невяна Митева облича синята униформа на ВВС след като изкарва специален курс и се преквалифицира. През 2005 г. завършва Военна академия в специалност "Военновъздушни сили" и така става първата жена-офицера, завършила академията в този профил.

Сега тя е председател на Сдружението на жените военнослужещи. В миналото е работила като специалист "Връзки с обществеността" във Военновъздушните сили преди Румен Радев да стане командващ там.

Очаква се името ѝ да бъде официално обявено в неделя, когато ще се събере Инициативният комитет, които ще издигне двойката.

Под тогата на ректора Румен Радев вижда скрилия се Борисов

Под тогата на ректора Румен Радев вижда скрилия се Борисов

Както преди 5 години Борисов се скри под полата на г-жа Цачева

Ако Митева бъде издигната от партия или коалиция, тя ще бъде уволнена от армията без предизвестие, защото според Закона за отбраната и въоръжените сили армията е деполитизирана. Ако военният е издигнат от инициативен комитет, както се очаква да стане с Невяна Митева, тя ще излезе в неплатен отпуск, ако бъде избран за поста и се връща във въоръжените сили след края на мандата.

Дончева нападна Герджиков: Ортодоксален гербаджия!

Дончева нападна Герджиков: Ортодоксален гербаджия!

Готова е да се извини, ако не е права за твърденията си

До този момент ясните кандидати за "Дондуков" 2 са:

Румен Радев и Илиана Йотова

Александър Томов и Лъчезар Аврамов

Волен Сидеров и неизвестен засега вицепрезидент

Луна Йорданова и неизвестен вицепрезидент

Цвета Кирилова и неизвестен вицепрезидент