Димитър Чукарски от РЗС в знак на несъгласие с Яне Янев се върна в пленарната зала.

„Идвам в пленарната зала и с тази си стъпка се разграничавам от политиката, която следва РЗС", каза в кулоарите на парламента Чукарски.

Той обясни, че ще бъде независим депутат и ще заема позиции по-скоро в дясно.
Чукарски заяви категорично, че иска да бъде верен на избирателите си и смята, че за това би трябвало да участва в парламентарния живот.

Искам да бъде следван по-умерен курс на отстояване на интересите на българските граждани в българския парламента", заяви Чукураски и подчерта, че България е парламентарна република.

Като представител на Земеделския народен съюз (ЗНС) се чувства ангажиран към съпартийците си и изтъкна, че те му заявяват, че не желаят той да следва толкова категоричен хард тон на поведение при отстояването на политически позиции.

РЗС разпространи декларация по повод Чукарски (вижте я в дясната колона)

Той изтъкна, че още при вземането на решението РЗС да напусне парламента, е бил заявил позицията си, че според него обиколките из страната трябва да се правят в следобедите и в дните, когато няма пленарни заседания.
Чукарски е категоричен, че най-правилното е борбата за отстояване на демокрацията и правовия ред трябва да се води в парламента.

Припомняме, депутатите от бившата парламентарна група на РЗС обявиха в началото на годината, че престават да посещават редовно пленарните заседания и се отдават на срещи с избирателите си и действия за сваляне на правителството.