Новият антикорупционен орган трябва да разгледа приватизацията девненския завод "Полимери", поиска премиерът Борисов във Варна.

Борисов нарече приватизация на "Полимери" "пладнешки грабеж", в резултат на който се е получила "екологична бомба". Новият собственик пък искал само да нареже завода и "да го приключи", съобщава БТВ.

Според него сделката е "приятна" и показва как се е процедирало в държавата по това време. Борисов посочва, че в момента държавата дава 15 милиона лева за утилизация на тоновете отровни вещества, които са оставени в предприятието

"Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от нея парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен", допълва Борисов.

Новият антикорупционен орган няма да е нова ДС, уверява зам.-правосъден министър

Новият антикорупционен орган няма да е нова ДС, уверява зам.-правосъден министър

Информацията се съхранява по Закона за СРС-та и може да стигне до прокуратурата

"Фирмата е готова, утре отваряме акредитивната сметка и в сряда се превеждат авансовите пари и оттогава започва да тече срокът за утилизация на трихоретана от територията на фалиралия завод "Полимери" в Девня", съобщи днес и областният управител на Варна Стоян Пасев, който заедно с премиера Борисов посети територията на фалиралото дружество, предава БТА.

"След като направим първия превод към фирмата за утилизацията, ще се присъединим към несъстоятелността, т.е. ще се наредим на опашката на всички кредитори", каза в отговор на въпрос Пасев. По думите на областният управител на територията на фалиралия завод не е останало почти нищо за продажба и няма как да се овъзмезди държавата.

Готова е експертизата за замърсяването в "Полимери"

Готова е експертизата за замърсяването в "Полимери"

Химикалите ще бъдат неутрализирани с натриева основа

Премиерът каза, че се надява с влизането на антикорупционния закон и създаването на този орган той да се занимае не само с това, което е в момента, но и с подобни минали сделки.