Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова продължава политиката с новите магистрали. "Изключително разчитам на екипа си, който е с много добра експертиза и много опит, разбира се предизвикателствата са големи и никак не са малко", коментира пред БНТ Аврамова.

"Аз съм инженер, познавам бранша, а в същото време като министър ще изпълнявам политическата програма на правителството. Ще има приемственост в политиката на министерството, основното е да продължим политиката за нови магистрални и скоростни пътища, за нова републиканска и пътна мрежа. Освен това, през 2019 г. стартират инвестиционните проекти, по които ВиК операторите ще бъдат бенефициенти за първи път. Ще продължим и въвеждането на новата тол система", обясни тя.

Аврамова добави, че хора със знание и опит като Нанков трябва да бъдат включени в работата, за нея е много ценно да ползва неговите знания и опит, той ще е един от стълбовете в министерството, ако остане, но не е ясно.

Нанков оставя подредена къща на добър стопанин

Нанков оставя подредена къща на добър стопанин

Петя Аврамова обеща да продължи добрите политики

За оставки тя обясни, че политическата отговорност е морален акт на съпричастност към трагедията, не означава непременно вина на министър. Аврамова ще продължи да контролира всички действащи и бъдещи проекти. 

"Инвеститорски контрол, който трябва да бъде завишен по изпълнението на всички инфраструктурни проекти, контрол за работата на ДНСК, както и към лицензираните фирми за строителен надзор. С колегите ще помислим, ако трябва ще променим и нормативната база за контрола на тези фирми, извършващи надзор", коментира тя.

Без изненади мина ремонтът на кабинета

Без изненади мина ремонтът на кабинета

След часове на дебати в пленарна зала