В разпита на премиера Кирил Петков не се видя нещо, което е доказателства по делото. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров пред БНТ във връзка с ареста на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Според него управляващите използвали европейския главен прокурор Лаура Кьовеши с политическа цел.

По думите му с акцията управляващите целели две неща - да накажат и да упражнят репресия по някакъв начин към своя политически противник и да дискредитират българската прокуратура на принципа "ние ги хващаме, те ги пускат". Нещата, които се случват, са страшни и показват, че изпълнителната власт се опитва да изземва правомощия на прокуратурата, посочи Тодоров.

Бойко Рашков: Ще разследваме, ще казваме и ще чакаме прокуратурата

Бойко Рашков: Ще разследваме, ще казваме и ще чакаме прокуратурата

За никого не е тайна, че ГЕРБ имат информатори в МВР

Според него с ареста на Борисов има нарушаване на държавността в България. Разследването на престъпления е изключително сложен процес и хората не го разбират, те искат зрелища, посочи Тодоров и добави, че справедливост не се получава чрез незаконосъобразни действия.

"Законът не позволява това нещо и аз бих го нарекъл денят на престъпното безумие 2. Настоящата изпълнителна власт иска да направи същото с прокурорите - да им нареди кой да бъде арестуван. Ако в тази война победи изпълнителната власт, държавата ще загуби. Това е страшно и чудовищно", категоричен бе Ясен Тодоров.

Той обясни, че процедурите са много тежко опорочени. Проверката, извършена по Закона за МВР от декември до март месец, не е приключила по законосъобразния начин. Ако има извършено престъпление, е било редно да докладват в СГП и прокурорът да образува досъдебно производство, каза още Тодоров.