Грешка би било да се сменят тримата министри (Нанков, Московкси и Радев - б.р.), но фаталният инцидент край Своге, при който загинаха 17 души, а 21 бяха ранени, преобърна мнението в държавата.

Възможно е да има промени, но критичността към работата на министрите не е отсега, а е в момента, когато ГЕРБ влезе в управлението. Това обяви началникът на кабинета "Борисов" Румяна Бъчварова пред bTV.

Няма предпоставки за предсрочни парламенатри избори, увери тя и напомни на БСП, че сегашното правителство е законно избрано, с мнозинство.

Бившият министър на вътрешните работи оцени опитът на червените да свалят правителството като "подривна дейност".

 

Сидеров би сменил всички министри, ако е Борисов

Сидеров би сменил всички министри, ако е Борисов

Той ще подкрепи премиера, ще му се довери, в коалиция трябва да си коректен

Бъчварова обясни, че на утрешния коалиционен съвет се очаква да се обсъдят оставките на тримата министри, но по думите й коалиционните партньори виждат по друг начин нещата и те търсят възможност да се преосмислят оставките.

Бъчварова изрази надежда на утрешния коалиционен съвет опитът и разумът на управляващите да надделее и да се вземат правилните решения.

"Коалиционните партньори виждат повече възможности, отколкото необходимост от промяна в подадените оставки", отбеляза Бъчварова и допълни, че не се знае кой от министрите ще остане или не.

 

Ниска безработица, глад за кадри и пълен мандат на правителството

Ниска безработица, глад за кадри и пълен мандат на правителството

Това вижда Караянчева и призовава: Стига вече, спрете и работете

Бъчварова обясни, че оставката е не само личен акт, а и политическата преценка е друга и няма лошо да се чуват различни аргументи. Тя припомни първото управление на премиера Борисов, при което динамиката на министрите не е бил толкова съществен проблем, а по-важна в случая е посоката на политиката.

"Кое остава от политиката и кое дава смисъл от нея е най-важното", изтъкна началникът на кабинета "Борисов".

Румяна Бъчварова отрече категорично тя да бъде следващия вътрешен министър и новият български посланик в Израел.

Каквото каже капитанът, отсече МВР шефът за оставките

Каквото каже капитанът, отсече МВР шефът за оставките

Други министри в сходни ситуации не си подавали оставките

Запитана актуална ли е оставката на министърът на туризма Николина Ангелкова и близка ли е тя до Ветко и Маринела Арабаджиеви, тя обясни, че работата на Ангелкова се обсъжда, но досега не е поискана нейната оставка от премиера Бойко Борисов.

Вицепремиерът Валери Симеонов няма собствена администрация и трябва да помисли добре дали иска да заеме пост в Министерство на туризма или не, констатира Бъчварова.

Правителството работи много добре, увери Бъчварова и добави, че е започнал един процес, който да оцени докъде е стигнало управлението на властта в развитието на страната.

Каракачанов и ВМРО нямат претенции за министерски постове

Каракачанов и ВМРО нямат претенции за министерски постове

В политиката винаги ти е необходима каска, защото не знаеш кой и откъде ще започне да те обстрелва