Представителят на община Сливен не получи мандат да участва в Общото събрание на ВиК на 15 юли, защото Общинският съвет на града не му даде мандат, съобщи БНР.

Потвърден бе изборът на досегашните управители на общинските дружества "Пътнически превози" и "Общинска охрана и СОТ". Двама нови съветници влязоха в групите на ГЕРБ и на БСП - Живко Минчев и Деница Проданова

3 млрд. лв. недостигат на МРРБ за финансиране на ремонти на пътища и ВиК проекти

3 млрд. лв. недостигат на МРРБ за финансиране на ремонти на пътища и ВиК проекти

Предвидените за целта средства по бюджета на МРРБ за тази година са 500 млн лв.

Председателят на Общинския съвет Димитър Митев коментира, че неяснотата около свиканото Общо събрание на ВиК за смяна на директора на дружеството и липсата на посочено име на нов директор е причината да не бъде даден мандат на общинския представител да участва в гласуването. 

Населението на Сливен е над 90 000 души.

"Карат ни да гласуваме за нещо, което не знаем кое е то. Няма как да попълним празен чек", обясни Митев. 

НАП запорира сметките на ВиК-Дупница

НАП запорира сметките на ВиК-Дупница

От 50 абонати, физически лица от Дупница, ще се търсят дължимите суми чрез съда

Според общинския съветник от БСП Атанас Делибалтов сегашният управител на ВиК-Сливен Севдалин Рашев има основание да бъде критикуван.

"Не приемам факта, че г-н Рашев продължава да управител на това дружество. Така или иначе, обаче това не е наш кадър. Те носят отговорността, колегите от ГЕРБ носят отговорността", каза Делибалтов.

Съветниците в Сливен приеха още актуализация на местния бюджет. Тя включва средства за ремонти, охрана на земеделската продукция в селата и проектиране на две кръгови кръстовища в града. 

От община Свищов поискаха пари от МРРБ за ремонт на водопроводи

От община Свищов поискаха пари от МРРБ за ремонт на водопроводи

В противен случай шест села ще бедстват без вода в жегата