Лидерът на партия "Новото време" Емил Кошлуков заяви в Пловдив, че ще разговарят с всички партии от десницата за обединение за местните избори. В големите градове десницата трябва да се обедини и да излезе с единна кандидатура за кмет - смята Кошлуков.

"Да се мисли, че всяка една дясна партия може да направи кмет, е несериозно. Това важи за Пловдив, Варна, Бургас и София" - коментира Кошлуков, цитиран от радио Пловдив.

От "Новото време" смятат, че в Пловдив десницата трябва да постигне компромисно съгласие за издигане на обща кметска кандидатура.

Политиката на партията по отношение на коалирането във всяка отделна община ще бъде оповестена преди местните избори. Славчо Атанасов е много успешен кандидат на ВМРО, смятат от "Новото време".

Засега обаче е рано да се прогнозира дали около тази кандидатура ще се направи обща коалиция на десните партии в града.

Емил Кошлуков определи като груба намеса в правото и вота на избирателите подкрепата, която даде сдружение "Съзидание" за кандидатурата на сегашния кмет на Пловдив Иван Чомаков за още един мандат.


Емил Кошлуков коментира в Пловдив и отварянето на досието на агент "Гоце", като подчерта, че след този акт президентът на България е получил външна изолация. По думите му държавният глава се е наредил в очите на западния свободен свят до абревиатурата ЩАЗИ. "Това ще рефлектира върху политиката към България. При скандали от такъв тип разкрития, в други държави си подават оставките" - каза още Емил Кошлуков.