По времето на изслушването на побойниците над спортистите от Асеновградския отбор по кану-каяк в Пазарджик се появиха снимки в социалните мрежи. От тях е видно, че един от обвиняемите - Стефан Димитров, развява знаме на "Ислямска държава". Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред bTV.

Припомняме, на 26 юни 2017 г. е възникнал конфликт между цигани и момичета, които тренират кану-каяк на язовир "40-те извора" край Асеновград. Инцидентът е прераснал в масово сбиване на различни места - край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Пострадали са четирима.

Нов протест в Асеновград, искат присъди за виновните

Нов протест в Асеновград, искат присъди за виновните

Засега няма ексцесии

На снимките Димитров е заедно със самоназначил се за имам в Асеновград. Те са в двор на къща заедно с други хора. Развяват знаме на "Ислямска държава" и сочат на горе - това е салафитския знак, който се използва за Ислямска държава.

"Ние уведомихме ДАНС и изпратихме снимки, които бяха от Пазарджик и Асеновград с коли, на чиито задни стъкла имаше знамена на "Ислямска държава". Този същият е обвиняем по делото, в което защитени свидетели твърдят, че Ахмед Мусса Ахмед, вече веднъж осъждан с влязла в сила присъда за радикален ислямизъм, е проповядвал, че ще дойде време да режем главите на християните, да вземем жените, децата, имота им. Този същият е част от този кръг, който го виждате с лопати, брадви и т.н. Това вече е по-големият проблем", заяви Джамбазки.

ДПС осъди в декларация проявите на агресия и омраза в Асеновград

ДПС осъди в декларация проявите на агресия и омраза в Асеновград

Наказателната отговорност е лична, припомни Карадайъ

От много време, вече от няколко години твърдим, че циганските махали в Южна България се радикализират, че оттам са преминавали бойци на Ислямска държава и са ги ползвали като логистични бази, че оттам са пътували за Турция, Сирия и обратно към Австрия. Не го твърдя аз като политическо лице, твърди го Австрийското разузнаване на него вярвам, каза Джамбазки.

Това е много по-големият проблем, според него. Освен социалния разпад и безнаказаността в тези цигански махали имате и радикализацията по линия на "Ислямска държава". Аз съм убеден, че в скоро време ИД, която е изблъскана от Ракка и беше изтласкана от Мосул, ще обърне своя поглед към Балканите. Те го заявиха неотдавна, казаха: "Не сме забравили Балканите".

След като бяха изтласкани от Сирия и Ирак трябва да отидат някъде. Към Западна Европа част от пътищата им са затворени. На Балканите имате Босна, Косово и Западна Македония. В Босна, примерно имате санаториум, където се лекуват бойци на Ислямска държава. Те се намират в Сараево - малки момчета, които имат военни рани. Тези хора няма да дойдат да шият гоблени - те ще дойдат да размахват брадви, заяви евродепутатът.

Случаят в Асеновград - брутална и нагла демонстрация според патриотите

Случаят в Асеновград - брутална и нагла демонстрация според патриотите

Толерантността към беззаконието днес щяла да ни взриви утре

На въпрос защо на сменената снимка на корицата в личния си профил във Фейсбук на Ангел Джамбазки, която показва задържаните момчета след инцидента в Асеновград, е написал "евтаназия", той запита: "Да. Какво ви изненадва".
Водещата отговори: "изненадва ме, защото сте евродепутат, а не просто момчето от квартала. Искате евтаназия за ромите, които са пребили децата от спортната база. Евтаназия нали знаете какво значи".

Девет в ареста на Асеновград заради побоя

Девет в ареста на Асеновград заради побоя

Иззети са брадви, лопата и дървени тояги

В отговор Джамбазки каза: "Това е мнение и сложих тази снимка, защото исках да видите лицата на тези, които искат да пребиват деца".

Той обясни коментара към снимката. "Омръзна ми от фалшиви, сълзливи съпричастности към хора, които искат да убиват деца с лопати. Тези хора са нападнали с лопати и брадви момичета. Тези хора са чупили ръце и ребра. Вие подкрепяте ли тяхното поведение. Не виждам да осъждате поведението им", укори Джамбазки водещата.

Евродепутатът Ангел Джамбазки попита какво се случи с убийството на проф. Калоянов, убит с ритници, камъни и дървета в столичния квартал "Захарна фабрика" през 2005 година.

"Занимавате си кой какво е написал във Фейсбук, а не си правите труда да проверите какво се е случило с лицата, които са направили тези неща преди. Защото ако се бяхте подготвила за предаването, щяхте да видите, че няма осъден за убийството в столичния квартал "Захарна фабрика" на проф. Станимир Калоянов, няма осъден за другото убийство - визира убийството на футболиста Боби Райнов в столичния квартал "Овча купел". Тези хора са на свобода, при все че са разпознати от много свидетели", заяви Джамбазки.

Според него основният проблем е непрекъснато отместване на въпроса към това какво е написал във Фейсбук, Фейсбук е социална мрежа за споделяне.