Обединените патриоти определиха ситуацията в Асеновград като "нагло, цинично и брутално демонстриране на безнаказаност". Според тях ескалацията на напрежението в Асеновград е било провокирано от "безчинството на самозабравила се група цигани, която арогантно и с особена дързост нападна с колове, камъни и лопати български деца, спортуващи в язовира над града".

"И ако случилото се край язовира е ужасяващо дързък инцидент, то последвалото сбиване пред болницата в града, където озверяла тълпа от около 150 цигани се саморазправя с вече пострадалите деца и техните родители пред очите на 6 служители на реда" било ясен знак за това, че циганите от квартал "Лозница" в Асеновград живеят в паралелна държава, продължават патриотите.

Нощен щурм на ромската махала в Асеновград

Нощен щурм на ромската махала в Асеновград

Полицията е установила няколко души провокатори

Припомняме, на 26 юни, понеделник, цигани нападнаха първо момичета, които тренират кану-каяк в езерото "40-те извора", а след това инцидентът прерастна в масово сбиване. По-късно деветима бяха арестувани.

Събитията предизвикаха бурни реакции в града. Хиляди се събраха да протестират срещу незаконно пребиваващите цигани в града. Вицепремиерът Валери Симеонов също отиде на проверка в Асеновград.

Тази вечер протестиращите граждани на Асеновград тръгнаха на шествие към сградата на Общината, след което се опитали да щурмуват ромската махала в града. В града продължава да има засилено полицейско просътвие.

Припомняме и че в свое изявление ПП "Евророма" заяви, че нападателите от Асеновград са турци, а не цигани. 

Засилено полицейско присъствие в Асеновград след снощния протест

Засилено полицейско присъствие в Асеновград след снощния протест

След агресията срещу деца...

В декларация до медиите относно възникналата ситуация в Асеновград патриотите стигат до извода, че местните цигани нямат страх от закона и живеят само спрямо "правилата на техния племенен ред". Според тях причините за възникналите ексцесии са следствие на "30-годишната политика на държавата по даване на безгранични права на тази етническа група без да им бъдат вменявани задължения".

Патриотите припомнят размириците от преди 10 години в квартал "Моленбек" в Брюксел, Белгия и атентата на летище "Завентем" от 22 март 2016 г. Според тях бездействието на белгийската държава преди 10 години е довело до радикализиране на населението в "Моленбек", което довело до атентата. В този контекст националистите смятат, че България също се е "оттеглила от гетата и радикалния ислям е поникнал в махалите на Пазарджик, Пловдив и Асеновград".

ДПС осъди в декларация проявите на агресия и омраза в Асеновград

ДПС осъди в декларация проявите на агресия и омраза в Асеновград

Наказателната отговорност е лична, припомни Карадайъ

С оглед на това ОП заявява в декларацията си, че като част от управляващото мнозинство те ще предприемат всички необходими мерки по гарантиране сигурността на българите и запазването на обществения ред.

"Толерантност към което и да е беззаконие днес, утре ще се взриви така, както вече виждаме в западна Европа", завършват патриотите.