ИТН се яви на поправителен изпит - друг е въпросът защо се стигна до бламирането на Николай Василев за премиер. Той би бил великолепен премиер, той е специалист, малко прекалено десен. Това заяви проф. Огнян Герджиков, бивш служебен премиер, пред БНТ.

Според Герджиков исканата приватизация на Българската банка за развитие (ББР) е грешка, защото трябва да има една банка, която е държавна, а не само частният интерес да е водещ.

Проф. Минасян: Идеята за приватизация на ББР е първосигнална реакция на незапознати

Проф. Минасян: Идеята за приватизация на ББР е първосигнална реакция на незапознати

Съществуването на ББР се свързва с определен тип междудържавни отношения

"НДСВ имаше и продължава да има много качествени кадри и направени немалко неща", смята той. А всеки, който е бил високо във политика, формулира в себе си омраза, смята Герджиков за критиките към Василев.

На въпрос дали би се кандидатирал за премиер, той отговори, че по-скоро би летял до Марс.

Относно подхода към президентска република - за него означава промяна на Конституцията, което не става лесно и не се задава и не е необходима, смята относно предложенията на партиите Огнян Герджиков. През годините доказахме, че управлението на държавата ни се отдава трудно", добави обаче Герджиков.

Стефан Янев не обсъжда идеята да остане премиер

Стефан Янев не обсъжда идеята да остане премиер

Идеята служебното правителство да остане редовно е екзотична, а и министрите не вървят под строй

Идеята служебното правителство да стане действащо не му се вижда екзотична идея.

Сужебното правителство е добро. "Имам резерви към двама-трима министри, но министърът на икономиката, премиерът, финансовият премиер са великолепни, каза Герджиков. Той е разочарован от здравния министър д-р Стойчо Кацаров заради това, което направи с директора на "Н. Пирогов" - Асен Балтов.

ВАС окончателно отмени спирането на строежа на "Златен век"

ВАС окончателно отмени спирането на строежа на "Златен век"

Върховните съдии потвърждават решението на долна инстанция за небостъргача

Герджиков има критика и към регионалния министър Виолета Комитова заради "Златен век". "Тя разбира от архитектура, но от право - не. Безобразие е да се спира и то заради юридическа неграмотност", анализира юристът. Не може да се лишаваме от най-качествените си хора, това е безобразие, категоричен е той относно отстраняването на д-р Балтов от шефското място в "Пирогов".

ИТН играят ва банк, което носи немалко негативи, смята Герджиков. Представяте ли си в една година четири избора, на хората ще им дойде много, те се изплашиха и от машините, което е основа и за ниска избирателна активност, коментира бившият служебен премиер. Факторите за ниската активност, според него, са, че е имало скоро избори, сега е разгарът на лятото, както и факторът машинен вот.

По думите му, "Слави Трифонов реди всичко, той не търпи чуждо мнение и наподобява профила на Бойко Борисов".

Мотивите на Янаки Стоилов за Гешев - действия, бездействия и морално укорими практики

Мотивите на Янаки Стоилов за Гешев - действия, бездействия и морално укорими практики

Имало тенденциозно използване на информация, добита със СРС

Герджиков е убеден на 99.99%, че искането за предсрочно отстраняване на Иван Гешев няма да мине, защото преди години е бил избран от същия ВСС. На мястото на Янаки Стоилов той също би внесъл искането, което е при него, защото иначе ще се каже, че е с главния прокурор.

ГЕРБ няма да се примири, защото Бойко Борисов е много амбициозен, защото би взел първа роля в нашия кабинет, но като че ли ерата ГЕРБ като водеща политическа сила е в историята, каза той и веднага уточни, че не е категоричен и може и да се лъже.