Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община. Така се определя в позиция на ГЕРБ обявената от кмета на София Васил Терзиев информация, че ще бъдат спрени обществените поръчки с проблеми, които са описани като незаконосъобразни. Според партията случващото се е резултат от нелеп опит на градоначалника да се намеси в предизборната кампания.

От ГЕРБ изтъкват, че на днешния си брифинг Терзиев е пропуснал да каже пред медиите, че проверките на незавършилите процедури са направени от две външни фирми. Едната била на Деница Цекова, съпруга на бившия регионален министър и член на Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" Андрей Цеков, а другата - на адвокатка, работила с екипа на Кирил Петков в качеството му министър на икономиката.

Не се знае кой е вземал стотици безплатни карти за паркиране в София

Не се знае кой е вземал стотици безплатни карти за паркиране в София

Проблемът с паркирането в центъра е голям - за живущите и за тези, които имат нужда от служебни абонаменти

"Преди повече от месец общинските съветници от ГЕРБ-СДС обявиха, че с директни договори Васил Терзиев е дал на тези две фирми, свързани с партия "Продължаваме промяната", да извършват проверки на процедури по Закона за обществени поръчки", се припомня в позицията. Според ГЕРБ очевидно Васил Терзиев изпълнява политически поръчки, които заплаща с публични средства. От партията допълват, че според българското законодателство законосъобразността на процедурите се установява от компетентните институции и съда.

От ГЕРБ посочват още, че екипът на бившият столичен кмет кмета Йорданка Фандъкова не е финализирал процедурите за избор на изпълнители за изграждане на бул. "Копенхаген" и основен ремонт на трамвайните трасета по булевардите "Мария Луиза" и "Скобелев" именно с мотива, че новият кмет трябва да може да ги прегледа и да вземе решение.

Стотици приятели на Фандъкова паркирали безплатно в центъра на София
Обновена

Стотици приятели на Фандъкова паркирали безплатно в центъра на София

Картите се издавали без регистрационен номер на автомобила

"Интересен е фактът, че на 7 май тази година кметът Васил Терзиев е подписал решението за избор на изпълнител за основен ремонта на бул. "Мария Луиза". Днес, месец по-късно, след като собственото му решение е влязло в сила, обявява, че спира процедурата. Защо вече избрана от Терзиев фирма месец по-късно се е оказала неподходяща, е въпрос за това как и кой реално ще избира фирмите, с които ще работи", се подчертава в позицията на партията, която е част от опозицията в Столичния общински съвет (СОС).